google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Care este SECRETUL senzației de sațietate. Câte ore de POST să ții pentru a uita de senzația de foame

Care este SECRETUL senzației de sațietate. Câte ore de POST să ții pentru a uita de senzația de foame și pentru a avea mai multă energie și chef de viață.

Postul intermitent (Intermitent fasting) este considerat o metodă eficientă de a slăbi, deoarece prin restricționarea timpului în care se consumă alimente, se poate reduce totalul de calorii consumate pe parcursul zilei. Tehnica prezintă multiple beneficii potențiale, printre care îmbunătățirea sensibilității la insulină, creșterea nivelului de energie și stimularea metabolismului.

De asemenea, postul intermitent poate fi adaptat în funcție de preferințele individuale, fiind posibile diferite variante de fereastră de timp în care se poate consuma mâncare, notează Tabu.ro.

Ce arată studiile

Mâncatul într-o fereastră de zece ore este asociat cu o energie şi o stare de spirit mai bune şi cu un nivel mai scăzut al foamei, arată noile rezultate ale celui mai amplu studiu ştiinţific de acest tip realizat în Marea Britanie.

De altfel, rezultatele studiului au fost prezentate de cercetătorii de la King’s College London în cadrul Conferinţei Europene de Nutriţie de la Belgrad, care s-a desfăşurat între 14-17 noiembrie, în Serbia.

Chiar dacă unii susţinători ai postului intermitent promovează în mod obişnuit ferestrele restrictive de alimentaţie de până la şase ore, constatările acestui nou studiu arată că şi mâncatul într-o fereastră mai puţin restrictivă, respectiv de zece ore are totuşi beneficii pozitive pentru sănătate, cum ar fi modificări ale dispoziţiei, energiei şi foamei, mai scrie Tabu.ro.

Cei care au fost consecvenţi în ceea ce priveşte fereastra de alimentaţie au avut beneficii mai mari decât cei care au variat fereastra de alimentaţie de la o zi la alta.

„Acesta este cel mai mare studiu realizat în afara unei clinici strict controlate care arată că postul intermitent poate îmbunătăţi sănătatea într-un cadru real”, a declarat dr. Sarah Berry, de la King’s College London şi cercetător şef la ZOE.

Rezultatele arată că regimul nu trebuie să fie foarte restrictiv pentru a vedea rezultate pozitive: o fereastră de zece ore pentru a mânca a fost gestionabilă pentru majoritatea oamenilor, şi au fost observate îmbunătăţire a stării de spirit, a nivelului de energie şi a foamei, mai notează Tabu.ro.

 

Citeste si ...