google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Un grup de elevi de clasa a patra a vizionat un film cu scene interzise la recomandarea profesoarei! Părinții sunt revoltați

Mai mulți elevi de clasa a patra, de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Iași, au trecut printr-o experiență de neuitat. La alegerea profesoarei de educație fizică și sport, aceștia au mers la Ateneu pentru a vedea un film. Au rămas dezorientați când directoarea școlii a început să strige că filmul trebuie oprit.

 

Filmul se numește „Mai departe” de Tedy Necula și pune povestea uimitoare a vieții jucătorului de rugby George Baltă. Pelicula prezintă călătoria incredibilă a jucătorului care după un accident petrecut în timpul unui antrenament și-a reconstruit viața și a devenit un model viu al unei generații.

 

În descrierea filmului se prezenta o poveste despre motivație și dragoste

Directorul școlii, Silviana Loghin, afirmă faptul că intențiile au fost pure.

În descrierea filmului se prezentă povestea unui sportiv în vârstă de 20 de ani, care a primit o lovitură grea de la viață și a rămas paralizat. Cu toate acestea, a reușit să se ridice. Este o poveste despre motivație și dragoste, însă profesoara nu a anticipat scenele cu relațiile intime care sunt interzise minorilor.

„Este vorba despre un film care în prezentare apare ca un film despre persoanele cu dizabilități. Este un campion paralitic, în vârstă de 20 de ani, rugbist, care ajunge o persoană cu dizabilități în urma unui accident. Noi am vrut să discutăm cu elevii despre dizabilități, despre performanță, despre motivație, despre puterea oamenilor de a-și depăși limitele. Nimeni nu s-a dus fără o verificare prealabilă, avem și broșura exactă de prezentare a filmului, am văzut și trailer-ul, unde nu apare nimic interzis. Am discutat și cu reprezentanții de la Ateneu, într-un fel a fost un film pus de comun acord.

Am mers la Ateneu, am discutat și am întrebat în ce măsură se pretează filmul gimnaziului. Ni s-a spus că e fără probleme și ne-am dus. Doar că acolo ne-am trezit la un moment dat cu o scenă interzisă. Am hotărât să se întrerupă filmul, am ieșit și i-am dus pe cei mici înapoi la școală. Noi ne-am gândit la ideea filmului, care este foarte interesantă și importantă pentru ca cei mici să vadă că există oameni care-și pot depăși limitele. Imediat s-a întrerupt proiecția, am ieșit și am încercat să le explicăm celor mici că a fost o situație pe care o regretăm, acest lucru l-am transmis și părinților.

În descrierea se specifică doar acest lucru, că «Mai departe» este povestea lui George Baltă, un film inspirațional, în regia lui Tedy Necula, în care personajul se joacă pe sine. George, sportiv practicant de rugby, rămâne paralizat în urma unui accident petrecut în timpul meciului. Viața continuă ca un rollercoaster, însă motivația de campion iese la suprafață și George merge mai departe, construindu-se ca maratonist în scaun rulant și speaker motivațional.

Nu apărea nicăieri că ar fi interzis minorilor. Părinții sunt cei mai revoltați, am încercat să le explicăm că a fost o eroare umană, pur și simplu, un incident total regretat. Copiii au văzut foarte puțin din secvența respectivă pentru că noi ne-am ridicat, ne-am sesizat, am strigat la personalul de la Ateneu să întrerupă filmul și am cerut tuturor colegilor să scoată copiii afară și să plecăm. Era vorba despre o scenă în care fata, iubita sportivului, intră în camera lui, el era în scaunul cu rotile au început să se dezbrace, noi am anticipat ce urma să se întâmple și am oprit imediat filmul”, subliniază Silviana Loghin, directorul Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu” din Iași.

 

Părinții sunt revoltați și nu pot accepta faptul că un copil de aproximativ zece ani a fost predispus să se uite la o scenă deocheată, doar pentru că profesorii care au organizat activitatea au fost neatenți, relatează Avertizori de Integritate care citează Bzi.ro

 

 

 

Citeste si ...