google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

6 motive serioase pentru care ar trebui să consumi spanac primăvara aceasta

Primăvara aduce în piețele noastre un ingredient esențial pentru o alimentație sănătoasă: spanacul. Pe lângă faptul că este delicios și versatil, spanacul este și o sursă excelentă de nutrienți care pot contribui semnificativ la îmbunătățirea stării noastre de sănătate.

De la protecția împotriva cancerului până la susținerea sănătății cardiovasculare și a oaselor, acest aliment miraculos este plin de beneficii.

Iată șase motive pentru care nu ar trebui să-l ratezi în această primăvară!

  • Protejează împotriva cancerului


Datorită conținutului ridicat de vitamine A și C, acid folic, fibre și fitonutrienți, spanacul ajută la prevenirea apariției cancerului.

Flavonoidele din spanac sunt antioxidanți puternici care opresc diviziunea celulară în cazurile de cancer de stomac și piele. De asemenea, fitonutrienții și fibrele din spanac reduc riscul de apariție a cancerelor de sân, uter, prostată și colon.

  • Beneficii pentru sistemul cardiovascular


Spanacul este benefic pentru inimă, datorită acidului folic, care reduce nivelul homocisteinei din sânge – un factor de risc pentru afecțiunile cardiovasculare, precum infarctul sau accidentele vasculare cerebrale.

În plus, acesta ajută la echilibrarea nivelului de potasiu și sodiu, contribuind la scăderea tensiunii arteriale.

  • Îmbunătățește sănătatea oaselor


O cană de spanac furnizează mai mult de 200% din doza zilnică recomandată de vitamina K, esențială pentru absorbția calciului și pentru formarea osteoclastelor – celulele care ajută la reînnoirea oaselor.

Spanacul conține și minerale precum magneziul, zincul, cuprul și fosforul, esențiale pentru sănătatea oaselor.

  • Previne diabetul


Consumul de spanac ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind astfel diabetul.

De asemenea, este un aliment excelent pentru persoanele care suferă deja de diabet, având un conținut ridicat de magneziu, care ajută la prevenirea complicațiilor asociate acestei afecțiuni.

  • Combaterea anemiei


Spanacul este o sursă excelentă de fier, mineral care ajută la regenerarea globulelor roșii, esențiale pentru transportul oxigenului în corp. Consumul regulat de spanac poate preveni și combate anemia.

  • Ajută la slăbit


Fiind sărac în calorii și bogat în fibre, spanacul contribuie la accelerarea arderii grăsimilor și reduce senzația de foame. Acest lucru îl face un aliat de nădejde într-o dietă de slăbire.

SURSA

Citeste si ...