google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Caniculă și furtuni violente! Cum va fi vremea în weekend

Meteorologii anunță noi valuri de caniculă și furtuni violente, disconfortul termic fiind unul foarte ridicat, în zilele următoare, potrivit meteoromania.ro.

Valul de căldură și disconfortul termic se vor menține în vestul, sud-vestul și sudul teritoriului, notează meteoromania.ro. De altfel, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 22 de grade.

Totodată, la finalul săptămânii, valul de căldură se va extinde în toată țara și se va intensifica din nou.

Imagine

Interval de valabilitate: 24 august, ora 12:00 – 24 august, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

În sudul și estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul și nordul Munteniei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp, potrivit meteoromania.ro.

Și în weekend vremea se va menține caldă, mercurul din termometre urcând până la 36 de grade Celsius pe timpul zilei, iar pe timpul nopții minimele vor ajunge la 18 grade Celsius.

Meteorologii au transmis că, până la acest moment, pentru ziua de sâmbătă, există 0% șanse de ploaie. De asemenea, vântul va avea intensificări ușoare, care vor atinge 10-15 km/h.

 

Imagine

Citeste si ...