google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Revoltă față de schimbarea numelui stației de metrou „Timpuri Noi”. Susținere masivă pentru petiția care cere păstrarea denumirii

Locuitorii cartierului deservit de stația de metrou “Timpuri Noi” solicită “Ministerului Transportului, conducerii Metrorex S.A., Primăriei Municipiului București să se păstreze numele original al stației de metrou Timpuri Noi, să respecte istoria locului și legătura emoțională pe care cetățenii din zonă o au cu el!

Mai mult, cei care au redactat petiția online susțin că locuitorii din cartier nu au fost anunțați cu privire la această modificare:

“Cetățenii Bucureștiului s-au trezit cu știrea că stația de metrou Timpuri Noi va fi redenumită Octavian Udriște, după numele inginerului care a semnat punerea în funcțiune a primei linii de metrou din București, obligație din fișa postului, de altfel!

Decizia a fost luată cu de la sine putere de conducerea Metrorex S.A., compania națională care asigură transportul subteran în capitală. Motivul invocat este acela că stația a fost denumită inițial după platforma industrială Timpuri Noi, care nu mai există acum. Uzina Timpuri Noi a fost înființată în 1864 și, chiar dacă nu mai există, rămâne o legendă a industriei românești.

De asemenea, bucureștenii recunosc această zonă după nume. Ansamblul de clădiri de birouri care a fost construit pe vechea platformă industrială poartă numele de Timpuri Noi Square, păstrând memoria locului.

În București există strada Logofătul Udriște, denumită după Năsturel Udriște, care a fost un mare boier și cărturar din Țara Românească, în secolul al XVII-lea. Această stradă nu se află în zona Timpuri Noi și, din acest motiv, se poate crea confuzie în rândul celor care tranzitează orașul, se mai arată în textul petiției.

Petiția privind păstrarea denumirii vechi a stației poate fi semnată AICI.

Citeste si ...