google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Alertă! Acest tip de pește este contaminat cu o bacterie deosebit de periculoasă. Trebuie returnat înapoi în magazine

Atenție, acest tip pește foarte popular printre români este contaminat cu o bacterie deosebit de periculoasă și va fi retras de la comercializare.

Carrefour retrage de pe piaţă mai multe loturi de file de somon norvegian afumat, produs de OCEAN FISH, ca urmare a prezenţei Listeria monocytogenes.

”Vă informăm că societatea OCEAN FISH S.RL. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a evidențierii prezentei Listeria monocytogenes.

CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT 200G şi FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT, FELIAT 100G”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul ANSVSA.

ANSVSA recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

”Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis Carrefour.

Persoanele care au consumat produsele şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum.

”Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, se mai arată în anunţ.

Și luna trecută, în august, a mai fost semnalată o astfel de problemă.

Cât de periculoasă este Listeria

Listeria este o bacterie des intalnita in produsele de origine animala netratate termic

Prin infectareacu aceasta bacterie, apare listerioza. Listerioza poate determina simptome severe si complicatii grave pe termen lung, mai ales la persoanele cu o imunitate slabita, printre care si femeile insarcinate.

Listerioza nu este contagioasa si nu se transmite de la o persoana la alta, cu exceptia femeilor gravide, care o pot transmite fatului, notează avertizori-deintegritate.ro care citează ziare.com.

Citeste si ...