Medicul Tudor Ciuhodaru: Atenție la intoxicația cu apă! Medicul avertizează că este o intoxicație deosebit de periculoasă. Iată care sunt riscurile unui consum prea mare de apă într-un timp scurt.
Cazul femeii care a murit după ce a consumat o cantitate de apă într-un timp scurt poate părea extrem de ciudat, mai ales că recomandările medicilor de a consuma cel puțin doi litri de apă pe zi sunt omniprezente.
Tudor Ciuhodaru, medic primar de medicină de Urgență al Spitalului de Neurochirurgie „N. Oblu” Iași, trage un semnal de alarmă privind simptomele care pot apărea în urma acestei probleme de sănătate.
Recent, o femeie de 35 de ani din Indiana și-a pierdut viața din cauza intoxicației cu apă, după ce a băut aproximativ doi litri de lichid într-un timp scurt. Tragicul eveniment a avut loc la începutul lunii iulie, atunci când Ashley se afla la Lacul Freeman alături de soțul său și cele două fiice, notează Playtech.
Potrivit fratelui femeii, aceasta a început instant să se simtă deshidratată, mărturisind că, nu poate bea suficientă apă pentru a face să-i dispară sentimentul de sete. După ce a băut o cantitate mare de apă în scurt timp, femeia s-a prăbușit în garajul casei, iar ulterior a fost dusă la spital, acolo unde nu și-a mai recăpătat cunoștința.
Din păcate, medicii i-au transmis familiei că femeia a murit din cauza intoxicației cu apă, afecțiune care le era străină rudelor victimei.
Care sunt simptomele intoxicației cu apă
Medicul Tudor Ciuhodaru spune că printre primele simptome resimțite se numără greața, amețelile și durerile de cap, fiind urmate și de tulburări de vorbire, astenie și confuzie.
Astfel, cine se confruntă cu astfel de simptome trebuie să se prezinte urgent la camera de gardă pentru a fi tratat imediat.
„Nu este de glumit. Nu contează cantitatea de apă, ci timpul în care este consumată. Așa s-a întâmplat și în cazul acelei paciente care nu a mai putut fi salvată după ce a ingerat o cantitate mare de apă în mai puțin de jumătate de oră.
Oricine poate fi afectat de intoxicația cu apă, dar mai ales femeile și pacienții vârstnici care au probleme de sănătate. În primă fază apare greața și durerea de cap. Ulterior pot apărea astenia, tulburările de vorbire, amețelile și confuzia.
Nu trebuie evitate aceste semne. Este o urgență medicală gravă. Nu neglijați astfel de urgențe și tratați-vă corespunzător”, a declarat într-o intervenție la Antena 3 CNN, medicul Tudor Ciohodaru, mai notează Playtech.ro.