google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Impactul tehnologiei asupra dezvoltării emoționale a copiilor: Studiul recent și expertiza Dr. Leana Wen

Utilizarea tehnologiei în rândul copiilor a fost recent subiectul unui studiu publicat în revista JAMA Pediatrics și citat de CNN.

Cercetarea evidențiază faptul că expunerea la tablete la vârsta de 3,5 ani este asociată cu un număr crescut de manifestări de furie și frustrare un an mai târziu.

Studiul a constatat că acei copii care au avut acces frecvent la tablete la 4,5 ani tind să continue să folosească tehnologia în exces și la 5,5 ani, sugerând un posibil „ciclu” de probleme în reglarea emoțională.

Informații despre studiu

Dr. Leana Wen, expert în wellness și profesor asociat adjunct la Universitatea George Washington, a explicat pentru CNN că studiul a fost realizat pe un eșantion de 315 părinți din Nova Scotia, Canada.

Rezultatele sugerează o asociere bidirecțională: pe de o parte, utilizarea tabletelor la vârsta de 3,5 ani contribuie la accese de furie la 4,5 ani; pe de altă parte, copiii cu probleme emoționale la 4,5 ani sunt mai predispuși să folosească tehnologia mai mult la 5,5 ani.

Acest studiu subliniază impactul negativ al utilizării excesive a tehnologiei asupra dezvoltării emoționale a copiilor.

Dificultăți în reglarea emoțiilor pe termen lung

Alte cercetări recente au arătat că utilizarea tehnologiei pentru a gestiona emoțiile negative poate duce la dificultăți în reglarea emoțiilor pe termen lung.

Copiii care nu învață să-și gestioneze singuri emoțiile și se bazează pe tehnologie riscă să dezvolte probleme emoționale mai târziu în viață.

The Role of Technology in Childhood Development: Pros and Cons | WFLA

Dr. Wen subliniază importanța interacțiunii directe între copii și adulți în procesul de dezvoltare emoțională.

Dispozitivele electronice nu ar trebui să fie folosite ca o soluție pentru calmarea copiilor în momentele de furie sau frustrare, nici ca substitut pentru interacțiunea umană directă.

În schimb, copiii ar trebui să fie încurajați să participe la activități care promovează interacțiuni sociale directe, esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă a abilităților emoționale și sociale.

Aceste descoperiri subliniază necesitatea monitorizării atentă a timpului petrecut de copii în fața ecranelor și promovarea activităților care facilitează interacțiunea umană, pentru a susține o dezvoltare emoțională sănătoasă.

Citeste si ...