google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Abonamentele STB, plătite integral de studenți. Facultățile vor deconta reducerea de 90%

Abonamentele STB, plătite integral de studenți. Facultățile vor deconta reducerea de 90% pe baza documentelor de transport arătate de aceștia.

 

Studenții vor plăti abonamentele pentru transportul în comun din București la preț întreg în primă fază, chiar dacă trebuie să le achiziționeze cu 90% reducere, conform legii. După ce plătesc integral un abonament lunar de transport, studenții vor primi reducerea de 90% decontată de la facultățile pe care le urmează, notează B365.ro.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) susține că, după ce plătește complet un abonament, un student trebuie să meargă la facultate în perioada de deconturi anunțată cu documentele justificative pentru a primi 90% reducere din suma plătită.

Cum se va face decontul

Potrivit corespondenței purtate de TPBI cu Ministerul Educației, citată de B365.ro, mecanismul de aplicare a reducerii la nivelul regiunii București – Ilfov este următorul: studentul achiziționează titlul de călătorie la tarif integral și primește reducerea de 90% de la instituția de învățământ superior, pe baza documentelor de transport prezentate, astfel încât studentul suportă 10% din valoarea abonamentului.

Astfel că, un student care învață în București, va achiziționa, de exemplu, un abonament în valoare de 80 de lei și de la facultate îi vor fi decontați 72 de lei, după procedurile interne ale fiecărei facultăți de asigurare a decontului, care potrivit surselor Edupedu.ro ar putea fi adoptate cu întârziere de universități în această toamnă și care sunt aplicate de regulă pentru deconturi la abonamentele cumpărate cu 2-3 luni în urmă, mai notează B365.ro.

Citeste si ...