google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Scandal în Coaliție pe prima funcție în stat. PNL respinge tandemul cu PSD pentru 2024

“Avem foarte multe principii în comun. E un scenariu, nu e exclus, dar nu e un scenariu simplu, sunt cele două mari partide. PSD este cel mai mare din România” – asta spunea acum trei zile liderul PSD, Marcel Ciolacu, întrebat dacă liberalii și social-democrații ar putea candida în tandem la alegerile de anul viitor – Marcel Ciolacu pentru funcția de președinte al țării, iar Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. 

Șeful Executivului a fost însă luat prin surprindere de această propunere. 

“Absolut orice decizie în PNL se va lua în urma unei analize la nivelul forului de conducere, ne vom consulta filialele”, a spus Ciucă.

Ulterior, prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu a transmis că liberalii trebuie să aibă un candidat propriu și a respins ideea tandemului între Ciucă și Ciolacu. 

“Dacă vom avea această abordare comună, de ce să nu avem și o alianță? Acest lucru nu l-am decis pentru că nu decide Ciolacu, nici Ciucă. Ci membrii celor două partide. Nu am exclus acest lucru. Am văzut reacția, nu facem asta. Mergem la alegeri separat”, a spus Ciolacu.

Până la alegeri, Coaliția trebuie să treacă însă și peste rotativa guvernamentală care ar trebui să aibă loc în luna mai. 

Citeste si ...