Marcel Ciolacu, despre introducerea Religiei la Bacalaureat: „Lăsați-ne să ne trăim viața cum considerăm noi mai bine”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 17 martie, la Piteşti, că se întreabă de unde există atâta înverşunare şi ură din partea unora împotriva Bisericii şi a comparat acest comportament cu perioada comunismului care a încercat să facă acelaşi lucru.  

Despre faptul că reprezentanţii cultelor religioase au propus ca Religia să fie materie opţională la Bacalaureat, Ciolacu a precizat că „ne-am crescut copiii în valorile creştine” şi „cu cât vom încerca să impunem progresismul, atunci când el nu este acceptat, atunci când oamenii nu se regăsesc în aceste valori, atunci de fapt vom încuraja populismul şi extremismul”. Preşedintele PSD a adăugat că partidul pe care îl conduce apără valorile creştine însă este şi tolerant. „Suntem una dintre cele mai sigure ţări din lume şi una dacă nu cea mai tolerantă ţară din lume”, a conchis el.

„Atitudinea noastră publică trebuie să fie una de smerenie, pentru că asta este cea mai mare calitate a unui creştin. (…) Stau să mă întreb de unde au atâta înverşunare şi atâta ură, aş putea spune, împotriva Bisericii,” a spus liderul PSD.

„Cum adică eu îmi dau cu părerea dacă unul dintre copiii sau nepoţii dumneavoastră doreşte să opteze ca materie de Bacalaureat – Religia. Religia aduce cunoaştere, religia nu aduce supunere. Religia deschide perspective. Cu cât vom încerca să impunem progresismul, atunci când el nu este acceptat, atunci când oamenii nu se regăsesc în aceste valori, atunci de fapt vom încuraja populismul şi extremismul. Trebuie să spunem aceste lucruri,” a spus Marcel Ciolacu

„PSD apără valorile creştine. Totodată, este tolerant. Toate religiile trebuiesc reprezentate şi toate religiile trebuiesc privite egal în România, lucru care se întâmplă”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri la Piteşti, la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Argeş.

El a mai spus că „nu trebuie să ne mai impună nimen nimic în perioada următoare”

„Au încercat unii timp de 50 de ani. Lăsaţi-ne să ne trăim viaţa cum considerăm noi mai bine. Suntem una dintre cele mai sigure ţări din lume şi una dacă nu cea mai tolerantă ţară din lume. Cred în valorile europene, cred în dezvoltarea României accesând fondurile europene şi mai mult, implementând politicile europene în România, dar avem diversitatea noastră. Trebuie să ne apărăm unitatea prin diversitate. Mă bucur mult că încet-încet, la nivelul coaliţiei, am început să apărăm aceleaşi valori”, a completat Ciolacu. 

Citeste si ...