google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Unde fug rușii de războiul lui Putin: „Fură locuri de muncă și cumpără imobile sau iahturi”

Cea mai faimoasă stațiune din Thailanda, Phuket, a cunoscut anul acesta un aflux de ruși care au fugit de consecințele războiului lui Putin din Ucraina, notează Al Jazeera.

Situația este agravată de faptul că autoritățile locale au creat condiții favorabile pentru șederea pe termen lung în Thailanda a cetățenilor ruși.

Bărbații se pot ascunde de mobilizarea lui Putin. Numai în acest an, aproximativ 400 de mii de ruși au intrat în Phuket, de două ori mai mulți decât înainte de invadarea rusă a Ucrainei.

Cea mai mare parte dintre ei nu se grăbesc să se întoarcă acasă, deoarece nu există încă perspective pentru sfârșitul războiului.

O astfel de „ocupație” rusă provoacă nemulțumire extremă în rândul localnicilor. Bărbații ruși, de exemplu, ocupă locuri de muncă în industria transporturilor, pe salarii mai mici. Iar unele tinere vorbitoare de rusă oferă servicii sexuale.

Refugiații mai bogați din Federația Rusă, cu vize pe termen lung, își deschid afaceri și cumpără case pe insulă. Întreprinderile care angajează doar vorbitori de limbă rusă, adesea imigranți ilegali din țările fostei URSS, au început să apară și ele în masă pe insulă. Nivelul infracționalității este în creștere.

Locuitorii din Phuket spun că rușii au acaparat deja cea mai mare parte a afacerilor din turism și extinderea lor continuă – din Federația Rusă vin din ce în ce mai mulți investitori mari cu capital de origine dubioasă, care cumpără iahturi și vile scumpe.

Sunt deja apeluri pe rețelele de socializare pentru proteste împotriva sosirii oaspeților nedoriți. Autoritățile, mizând pe profit, speră să atenueze nemulțumirea populației, declarând că „nu toți rușii sunt criminali”, iar majoritatea celor care zboară spre Phuket pur și simplu caută un loc sigur.

Citeste si ...