google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Om de afaceri rus cu legături la Kremlin, trimis 9 ani după gratii în SUA

Vladislav Kliuşin, cunoscut pentru legăturile cu Kremlinul, deţine firma de tehnologie informatică M13 din Moscova care a colaborat cu guvernul rus.

Judecătoarea Patti Saris din Boston a pronunţat condamnarea; vinovăţia omului de afaceri fusese stabilită de un juriu încă din februarie.

Probele din dosar arată că din 2018 până în 2020 hackerii ruşi au vizualizat şi descărcat rapoarte încă nepublice despre veniturile a sute de companii, inclusiv Tesla şi Microsoft. Kliuşin şi alţii au utilizat aceste informaţii pentru tranzacţii la bursă.

Amploarea operaţiunilor ilegale a fost estimată la 93 de milioane de dolari. “Profiturile uriaşe ale acuzatului de faţă au venit din buzunarele alto investitori”, a susţinut în şedinţa de judecată procurorul Seth Kosto, apreciind că “asta lezează în mod real pieţele americane”.

Chilia: Un proiectil de Kalașnikov calibrul 7,62 a ajuns în bucătăria unei case – ALERTĂ maximă

Procuratura ceruse o condamnare la 14 ani de închisoare. Judecătoarea nu a fost de acord, dar a considerat că se impune o sentinţă dură pentru infracţiunile internaţionale care “au produs daune semnificative pieţelor de capital din SUA”.

Kliuşin, în vârstă de 42 de ani, este unul din cei mai cunoscuţi ruşi aflaţi în detenţie în Statele Unite. Dosarul său a fost deschis înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, iar legăturile lui cu Kremlinul au preocupat de multă vreme autorităţile americane, scrie Agerpres.

Întrebat dacă clientul său ar fi un candidat bun pentru un schimb de prizonieri între SUA şi Rusia, avocatul lui Kliuşin a declarat presei că este posibil, dar nu are informaţii despre eventuale discuţii pe acest subiect. 

Momentul în care șeful Ryanair primește o placintă cu frișcă direct în față. Ce i-a supărat de activiști

Citeste si ...