google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Reducerea cheltuielilor. 6 metode prin care să scoți mai puțini bani din buzunar în fiecare lună

Este momentul ideal să îți faci un buget

Pentru a începe procesul de reducere a cheltuielilor, trebuie să ai o privire clară asupra veniturilor și cheltuielilor tale. Creează un buget realist, care să includă toate sursele de venit și toate cheltuielile lunare, de la chirie și facturi, și până la cheltuieli cu hrană și divertisment. Monitorizează-ți cheltuielile și încearcă să identifici zonele în care poți economisi.

Reducerea cheltuielilor alimentare

O parte semnificativă din bugetul tău lunar poate merge către alimente. Poți economisi bani prin planificarea meselor în avans și prin a face liste clare de cumpărături. De asemenea, compară prețurile la diferite magazine și nu uită să folosești cupoane sau aplicații de economisire pentru a obține reduceri.

Elimina acele cheltuieli inutile

Revizuiește-ți tranzacțiile bancare și cardurile de credit pentru a identifica cheltuieli inutile, cum ar fi abonamentele la servicii pe care nu le mai utilizezi sau achiziționarea impulsivă de produse de care nu ai nevoie. Eliminarea acestor cheltuieli te va ajută să economisești bani în mod considerabil.

Economisește în ceea ce privește transportul

Dacă ai un autoturism, poți economisi sume importante prin reducerea numărului de deplasări inutile sau prin împărțirea mașinii cu familia/colegii de job. De asemenea, ia în considerare și utilizarea transportului în comun, atunci când situația îți permite. Poți rămâne surprinsă să vezi că ai economisit atât timp, cât și bani.

Revizuiești abonamentele actuale

Abonamentul pentru telefonie mobilă este prea scump? Contactează furnizorii și discuta posibilitatea de a renegocia tarifele. Nu te teme să cauți alte oferte care sunt în acord cu nevoile tale și care oferă planuri mult mai avantajoase. Procedează la fel și în cazul abonamentelor precum cele de la sala, abonamentul la televiziune și alte contracte de utilități. De asemenea, asigura-te că plătești întotdeauna facturile la timp și că nu te trezești cu penalizări. Poți eficientiza acest proces prin plăti automate, făcute chiar prin aplicația ta bancară.

Gândește-te de două ori înainte să cumperi ceva

Gândește-te dacă acel obiect chiar îți este util sau chiar îți aduce fericire. Cheltuie banii cu un scop, nu doar de dragul de a cumpără ceva nou și pentru a-l uită apoi prin sertare sau dulap. Lasă să treacă puțin timp și vezi dacă îți mai dorești acel obiect sau dacă, în realitate, ai uitat complet de el. De asemenea, poți vinde obiectele pe care le ai și pe care nu le mai folosești.

SURSA

Citeste si ...