google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Rareș Bogdan despre noile măsuri fiscal-bugetare. “Față de varianta propusă acum 3 luni, nu este atât de distrugătoare”

“A fost tare greu de obținut, dar TVA generală nu crește! Preferam ca Ordonanța privind noul regim fiscal să lipsească, dar ne consolăm cu ideea că față de varianta propusă acum 3 luni, nu este atât de distrugătoare. A fost nevoie de calcule, de argumente fără dubiu, cert este că am reușit, cu eforturi uriașe, să păstrăm cota unică de impozitare la 16%, iar cota generală de TVA rămâne 19% (Comisia ne cerea creșterea cu 1 pct procentual la fiecare 6 luni)”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Parlamentarul a explicat că, prin aceste măsuri, s-ar reduce cheltuielile statului, ar crește veniturile bugetare și ar fi combătută evaziunea fiscală, impactul cumulat al acestor 3 fenomene fiind un plus de 22 miliarde de lei în bugetul statului.

“Avem un angajament în fața Comisiei Europene, angajament care ne permite accesul la banii din PNRR și celelalte linii de finanțare europene. Fără ele, punem stop investițiilor și rămânem la același nivel de trai, cu aceeași infrastructură”, a mai scris liderul PNL.

Citeste si ...