google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Prima țară din lume care renunță complet la pașapoarte. Cu ce vor fi înlocuite documentele

Începând cu anul 2024, autoritățile din Singapore vor introduce un sistem automatizat de control al imigrației la aeroportul Changi. Aceste modificări vor permite călătorilor să părăsească aeroportul fără să fie nevoie să prezinte documentele de călătorie 

Aeroportul Changi din Singapore folosește deja această tehnologie pe unele culoare de control, însă noile măsuri vor permite oamenilor să se bucure de o experiență inedită.

Ministrul comunicațiilor, Josephine Teo, a declarat că Singapore va deveni “una dintre primele câteva țări din lume” care va introduce astfel de schimbări.

Un tramvai s-a rupt în două în mijlocul drumului, în București!

„Pentru a ajuta seniorii care nu pot oferi anumite date biometrice, sau care nu se pricep la digitalizare, vă asigur că ofițerii pentru imigrație vor oferi sprijin,” a spus Josephine Teo, ministrul Comunicațiilor și Informației.

Autoritățile se așteaptă ca programul să fie deschis la începutul anului viitor, prin introducerea unor puncte de scanare a codurilor QR. O lege care permite utilizarea certificatelor biometrice în aeroporturi și la alte puncte de control a fost deja votată.

Peste 100 de companii aeriene operează pe aeroportul Changi, iar peste cinci milioane de persoane au tranzitat această destinație doar în luna iunie a acestui an. 

Smiley a rămas fără permis de conducere timp de trei luni. Cu ce l-au prins polițiștii

Citeste si ...