google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Metoda prin care hoții pot să afle PIN-ul de la card, în timp ce te afli la cumpărături

Mark Rober, on tânăr pasionat de tehnologie a decis să testeze cât de ușor este să furi codul PIN introdus de o altă persoană. Experimentul său, care a generat multe discuții în mediul online, a utilizat imagini în infraroșu pentru a detecta amprenta termică lăsată de utilizator pe ecranul dispozitivului.

Tehnologia avansează rapid, iar dispozitivele care utilizează infraroșu pentru a detecta amprenta termică sunt acum disponibile la prețuri mai accesibile. În mod surprinzător, aceste dispozitive pot fi atașate la smartphone-uri și tablete, ceea ce permite utilizatorilor de astfel de dispozitive să devină vulnerabili la furtul datelor personale, inclusiv a codurilor PIN. 

Această tehnologie a fost folosită anterior în domeniul securității, dar experimentul tânărului a arătat că acum poate fi folosită și în scopuri neortodoxe. 

Mai mult decât atât, Rober a inclus imaginile capturate într-un material video pe YouTube, prezentând astfel vulnerabilitatea dispozitivelor în mod public. În videoclip, pasionatul de tehnologie a reușit să demonstreze că dispozitivele care detectează amprenta termică pot fi utilizate pentru a fura codurile PIN ale celorlați fără prea mare dificultate.

Smiley a rămas fără permis de conducere timp de trei luni. Cu ce l-au prins polițiștii

Testul lui Rober a arătat că dispozitivele respective rețin o imagine termică tastelor care au fost recent apăsate pentru introducerea codului PIN. Atacatorii pot apoi descărca aceste imagini și le pot utiliza pentru a ghici, în funcție de intensitate, ce butoane au fost apăsate în ordine.

În plus, Williams a remarcat că butoanele din plastic rețin amprenta termică mai bine decât cele din metal, prin urmare acestea sunt mai vulnerabile la astfel de atacuri. Cu toate acestea, Williams a oferit și sfaturi cu privire la modalități prin care utilizatorii pot să se protejeze.

Materialul său a generat o mulțime de controverse și a adus în discuție importanța securității în mediul online. Mulți utilizatori s-au arătat șocați de faptul că imagini în infraroșu pot fi folosite pentru a fura codurile PIN. Acest lucru confirmă importanța folosirii măsurilor de securitate adecvate și a evitării unor comportamente nesăbuite, precum introducerea codurilor PIN în locuri publice sau sub lumina reflectoarelor. 

Momentul în care Buzatu primește mega-șpaga în portbagaj. ”Sărut mâna! Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie!”

Citeste si ...