google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Directorul Direcției Vamale București, Paul Petrof, a fost reținut de DNA într-un dosar de luare de mită și trafic de influență

Marți dimineață au loc percheziții la nu mai puțin de 20 de adrese din București și din țară, într-un mega dosar de mită. Este vorba despre mai multe sedii de firme din trei județe, inclusiv din Capitală. Procurorii descind și la Direcția Regională Vamală București. Potrivit primelor date, șpaga la vamă ajungea și la 12.000 de euro. 

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2021 – 2024, de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În cursul zilei de 13 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, au transmis reprezentanții DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, mai arată DNA.

Potrivit unor surse judiciare,  în dosar este vorba despre fapte de luare de mita și trafic de influență, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate menționează că angajați ai Direcției Vamale București ar fi primit mită, în mai multe rânduri, între 600 și 12.000 de euro pentru permitere intrare în țară de bunuri contrafăcute sau fără documente. Aceleași surse afirmă faptul că banii erau oferiți de cetățeni turci și mai ales chinezi, persoane ce vor fi aduse la audieri la sediul DNA după finalizarea activităților din teren.

Citeste si ...