google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Cum speli geamurile fără să lași urme. Trucuri genial de simple

Tot ce vă trebuie este o bucată de ciorap sau de sosteă de damă, din lycra. Practic, nu mai ai nevoie să ștergi geamul cu o cârpă uscată sau cu ziarul ca să scapi de toate picăturile.

Pe lângă aceasta, mai este nevoie de o felie de lămâie. 

Umpleți un lighean cu 4-5 litri de apă caldă și puneți o felie de lămâie în ea. Acidul neutralizează calcarul din apă, iar acesta nu se va mai depune pe sticlă și nu va mai lăsa urme, scrie Revista Sufletului.

Înmuiați o cârpă de microfibră sau de in în lighean, stoarceți ușor și curățați murdăria de pe geam. Fiți atenți dacă aveți pervaz de piatră: sucul de lămâie poate deteriora suprafața.

Ștergeți picăturile de apă cu o racletă specială pentru geamuri sau îndepărtați-le cu o cârpă de catifea.

Puneți șoseta de nailon pe mână și treceți-o peste geamuri, eliminând resturile de apă și praf.

Uneori, apa cu lămâie nu poate face față murdăriei de pe ferestre. Excremente de pasăre, funingine, praful gros și grăsimea adunate de-a lungul timpului nu pot fi îndepărtate așa de ușor. În astfel de cazuri, veți avea nevoie de unul dintre aceste amestecuri.

Amestecați jumătate litru de apă cu 70 ml de oțet de 9% și o linguriță de detergent de vase. Puneți soluția obținută pe un burete sau o racletă specială cu 2 capete și ștergeți geamurile, îndepărtând toată murdăria. După aceea, clătiți suprafața cu apă și ștergeți-o bine, apoi treceți peste ferestre cu șoseta din nailon.

Diluați 3-4 ml de alcool metilic în 3 litri de apă. Întâi aplicați pe ferestre, apoi clătiți cu apă curată. De asemenea, puteți adăuga câteva picături de glicerină în soluție pentru a da sticlei un aspect lucios.

Aceste trucuri simple vă vor ajuta să economisiți timp la spălarea ferestrelor. Uneori, chiar și companiile profesioniste de curățenie apelează la astfel de soluții simple. Dacă încercați aceste metode, vă rugăm să ne spuneți părerea voastră în secțiunea de comentarii.

Citeste si ...