google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Bombe cu ceas întârziat: 8 stații GPL din Argeș, închise pentru că nu respectau nicio normă

Opt staţii care comercializează gaz petrolier lichefiat (GPL) în judeţul Argeş au fost închise în urma controalelor făcute în ultima perioadă, deciziile fiind luate după ce echipele de verificare au constatat că multe dintre aceste obiective nu aveau persoană responsabilă cu supravegherea şi verificarea tehnică a instalaţiilor.

”Nereguli pe linie de securitate la incendiu găsite la mai multe staţii GPL din Argeş! 8 au fost închise. La multe dintre obiective lipsea responsabilul cu supravegherea şi verificarea tehnică a instalaţiilor. Echipele mixte de control au făcut verificări în Piteşti, Mioveni, Costeşti şi Topoloveni. 8 staţii au fost închise de către responsabilii ISCIR. Reprezentanţii staţiilor nu au putut prezenta documente tehnice de instalare a echipamentelor, nici vize anuale. La una dintre locaţii nu corespundeau distanţele cu proiectul de instalare şi chiar lipsea avizul obligatoriu de instalare. Alte staţii au fost închise din cauza lipsei înregistrării echipamentelor şi dispozitivelor de siguranţă”, informează, miercuri, prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu. 

Conform datelor făcute publice de prefect, în cazul a nouă dintre staţiile verificate, poliţiştii au constatat lipsa analizei de risc la securitatea fizică şi tot la nouă staţii GPL inspectorii ISU au stabilit că nu se respectă măsurile de apărare împotriva incendiilor, numărul stingătoarelor este insuficient şi că nu se fac reviziile periodice necesare.

Citeste si ...