google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Vești de la Ministerul Finanțelor: reîncepe campania „România are Sânge de Rocker”

Ministerul Finanțelor lansează cea de-a treia etapă din 2023 a campaniei “România are sânge de rocker”, inițiată de Morning Glory și Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină București, prin intermediul Programului de titluri de stat Fidelis.

Tranșa dedicată donatorilor de sânge este o ofertă specială pentru cei care vor dona sânge începând cu 1 ianuarie 2023 și se aplică la titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an și o dobândă de 7,25% (cea mai mare oferită în această ediție). De asemenea, beneficiul pentru donatori constă într-o scădere semnificativă a pragului minim de subscriere, de la 5.000 de lei la doar 500 de lei.

Perioada de desfășurare 18 septembrie – 3 octombrie

În plus față de această tranșă specială, ediția Fidelis care începe pe 18 septembrie va include și alte emisiuni obișnuite, cum ar fi titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,25% și, respectiv, 7,10%, precum și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani, cu dobânzi anuale de 3,90% și 5,30%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este redus la 5.000 de lei sau 1.000 de euro, în funcție de moneda aleasă.

Un aspect important este că în procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis, nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute din dobânzi și câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Deținătorii de titluri de stat Fidelis emise în emisiunile anterioare care au ajuns la maturitate pot reinvesti sumele neridicate la scadență prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni, potrivit site-ului eziarultău.ro.

Citeste si ...