google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Metroul spre Otopeni mai are de așteptat. Metrorex a suspendat licitația de 1,3 miliarde lei pentru Magistrala M6

Metroul către Otopeni reprezintă o lungă și așteptată inițiativă de infrastructură în București, care ar putea să ne ofere acces la Aeroportul “Henri Coandă”.

Proiectată pe hârtie, Magistrala 6 va conecta Gara de Nord de Aeroportul Otopeni și va avea o lungime de aproximativ 14 kilometri, cu un total de 12 stații (în afară de cele comune cu Magistrala 4) și un depou. Stațiile planificate pentru Magistrala 6 sunt:

 1. Pajura
 2. Expoziției
 3. Piața Montreal
 4. Gara Băneasa
 5. Aeroportul Băneasa
 6. Tokyo
 7. Washington
 8. Paris
 9. Bruxelles
 10. Otopeni
 11. Ion I.C. Brătianu
 12. Aeroportul Otopeni

În ultimele zile, Metrorex a decis să suspende licitația în valoare de 1,3 miliarde de lei pentru lucrările de șine, instalații și finisaje de pe Magistrala de Metrou M6, care urma să lege Gara de Nord de Băneasa și Otopeni, conform informațiilor furnizate de Economedia.

Marți, 5 septembrie, era ultimul termenul pentru depunerea ofertelor la contractul licitat la sfârșitul lunii mai a fost stabilit (după două amânări anterioare). Cu toate acestea, compania turcă Gulermak a depus o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Metrorex a semnat în luna mai un contract cu Asocierea Gulermak – Somet pentru proiectarea și execuția secțiunii II a magistralei M6, care se întinde de la Băneasa (Stația Tokyo) până la Aeroportul Otopeni. Trebuie menționat că prima secțiune a acestei magistrale a fost atribuită asocierii Alsim Alarko – Makyol.

Contractul în cauză, pentru lucrările de șine, finisaje și instalații, a avut licitația suspendată. Valoarea acestuia se ridică la 1,3 miliarde de lei, iar durata sa este de 44 de luni, conform informațiilor disponibile în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

În contestația pe care Gulermak a depus-o și care a condus la suspendarea licitației, compania reclamă că Metrorex a efectuat modificări semnificative asupra cerințelor inițiale din caietul de sarcini, potrivit B365.ro.

Citeste si ...