google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Două adolescente din București, în vârstă de 15 și 16 ani, acuzate de tâlhărie, privare de libertate și șantaj, riscă arestul preventiv

Procurorii din cadrul Judecătoriei Sectorului 3 București au formulat o propunere de luare a măsurii arestului preventiv față de două adolescente în vârstă de 15 și 16 ani.

Acestea sunt acuzate de infracțiuni grave, inclusiv tâlhărie, privare de libertate în mod ilegal și șantaj. Victima celor două adolescente are 14 ani.

Potrivit probelor administrate în dosar, la data de 4 septembrie 2023, în jurul orei 16:00, una dintre adolescente s-a deplasat într-un parc din sectorul 3 al Capitalei împreună cu cealaltă adolescentă și alte două persoane minore, toate cu vârsta sub 14 ani.

Acolo, acestea au abordat o altă minoră în vârstă de 14 ani și au determinat-o să meargă cu ele într-o zonă lăturalnică a unui bloc din același sector.

Aici, cele două adolescente și cei doi minori au agresat fizic victima, trăgând-o de păr și lovind-o cu palmele, pumnii și picioarele în zona corpului și a capului.

Profitând de starea de temere a victimei, una dintre adolescente i-a smuls genele artificiale de la ochi, iar cealaltă i-a luat din mână un telefon iPhone 11 și alte bunuri personale.

Mai târziu în aceeași zi, victima a fost constrânsă să se deplaseze la o altă adresă din același sector, unde a fost privată de libertate timp de aproximativ o oră, însoțită de cele două adolescente și cei doi minori.

În acest context, autoritățile au subliniat creșterea fenomenului de „bullying” și necesitatea de a aborda acțiunile grave ale minorilor din punct de vedere penal, atrăgând atenția asupra importanței luării unor măsuri adecvate din partea organelor judiciare. notează avertizori-deintegritate.ro.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 3 București a dispus admiterea propunerii procurorilor și luarea măsurii arestului preventiv față de cele două adolescente pe o perioadă de 30 de zile.

Citeste si ...