google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w
Nicusor Dan Sursa foto: evz.ro

Nicușor Dan taie unul dintre brațele „caracatiței” de la Primăria Capitalei! Ce motiv a găsit pentru a scăpa de șeful Poliției Locale

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei l-a demis joi pe Daniel Rășică, șeful Poliției Locale din București. Decizia a fost luată după ce instituția nu a fost capabilă să se ocupe de situația din Parcul IOR, unde bucata retrocedată din parc a fost defrișată substanțial. 

S-ar părea că edilul Nicușor Dan nu era mulțumit de activitatea lui Daniel Rășică încă de multă vreme și a găsit momentul oportun.

Dacă luăm în calcul faptul că șeful Poliției Locale din București fusese adus direct de la Poliția Locală Voluntari de către Gabriela Firea, lucrurile par să fie ceva mai clare.

De altfel, încă din septembrie 2020, Nicușor Dan arăta „caracatița” de la Primăria Capitalei condusă de gruparea Firea-Pandele prin care Bucureștiul era guvernat pe bază de „cumetrii”.

Nicușor Dan, la acea vreme candidat susținut de USR PLUS și PNL,  a spus că acești oameni sunt „prieteni” de încredere ai cuplului Firea-Pandele, membrii de familie, ori copii de vecini.

Drept urmare, motivele demiterii lui Daniel Rășică au fost destule, dar principalul motiv este faptul că acesta NU a prevenit incendierile și defrișările din zona retrocedată a parcului IOR, deși era în sarcinile sale de muncă.

Referendum local pentru recuperarea zonei retrocedate din IOR

Deja se fac demersuri de către PNL Sector 3 pentru organizarea unui referendum local cu scopul ca zona retrocedată din Parcul IOR să fie recuperată. 

De altfel, parcul IOR, unul dintre cele mai vechi parcuri ale Capitalei, a pierdut în 2005 aproximativ 12 hectare. Este vorba de o retrocedare controversată a Primăriei Capitalei, contestată de altfel în instanță. În prezent, încă se judecă cererea de anulare a deciziei. În acea zonă, acum, sute de copaci sunt uscați, după ce au fost găuriți intenționat, cel mai probabil cu o bormașină.

Mai mult decât atât, voci ale unor activiști de mediu spun că în zona retrocedată din Parcul IOR este ”o crimă de mediu” și intră în categoria tertipurilor folosite de proprietarii terenurilor care vor să construiască și nu pot atât timp cât zona este amenajată ca spațiu verde, notează Gândul.ro.

 

Citeste si ...