google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Mihai Tudose: Decizia privind candidatul PSD la prezidențiale va fi una colectivă, cu respectarea voinței lui Marcel Ciolacu

Mihai Tudose, vicepreședintele PSD, a declarat marți într-un interviu televizat că decizia privind candidatul partidului la alegerile prezidențiale va fi una colectivă, subliniind importanța democrației interne a PSD.

El a menționat că, deși colectivitatea are un rol major în luarea deciziilor, voința președintelui partidului, Marcel Ciolacu, va fi un factor crucial în desemnarea candidatului.

„Poate la mine la partid funcţionează mai bine democraţia decât în altă parte. Este vorba despre o decizie colectivă. O să avem şi coaliţii săptămâna asta, şi un Consiliu Politic Naţional, şi o să vedem ce facem, dar e o decizie colectivă.

Este evident că această decizie colectivă trebuie să ţină cont şi de elementul de voinţă al preşedintelui partidului, fiindcă nu poate să candideze împotriva voinţei lui, dar, ca să folosesc din nou un termen consacrat în ultima perioadă, azi, când stăm de vorbă, domnul Ciolacu este candidatul PSD la Preşedinţie, sau potenţialul candidat”, a declarat Tudose.

În ceea ce privește rezultatele recente ale alegerilor, Tudose a criticat comparațiile nerealiste dintre partidele de diferite dimensiuni și impact, folosind o metaforă pentru a ilustra aceste comparații:

„Unii au comparat, ştiu eu, ca să folosesc o figură de stil, au o furnică şi au comparat-o cu un armăsar, şi au spus că furnica e mult mai importantă că are mai multe picioare şi oricum poate să îşi care de 100 de ori propria greutate, şi atunci, nu-i aşa, furnica e mult mai importantă, mai mare şi mai valoroasă. În regulă, să îşi facă toţi analiza cum vor, cert este că PSD este mulţumit de rezultatul alegerilor”.

De asemenea, Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că nu exclude posibilitatea ca PSD și PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidențiale și o listă comună la alegerile parlamentare.

Cu toate acestea, Ciolacu a menționat că, în contextul în care PSD a câștigat recent alegerile, este foarte puțin probabil ca partidul să renunțe la propriul candidat.

„PSD momentan a câştigat alegeri şi este foarte puţin probabil ca PSD să renunţe la candidat, ţinând cont că chiar le-a câştigat”, a subliniat Ciolacu.

Astfel, PSD se pregătește să își stabilească strategia pentru alegerile prezidențiale printr-un proces democratic intern, în care voința colectivă și dorința președintelui partidului vor juca roluri esențiale.

Citeste si ...