google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Marcel Boloș: I se clatină scaunul de la Finanțe? De ce sunt nemulțumiți liderii Coaliției

Marcel Boloș nu se află în grațiile conducerii PNL și PSD, fiind așteptată cât de curând o demisie în ceea ce îl privește pe Ministrul Finanțelor. În caz contrar, va fi luată în calcul chiar demiterea acestuia.

Atitudinea lui Boloș de prin ședințele de Coaliție dar și ieșirile necontrolate ale acestuia din spațiul public au ajuns să deranjeze ambele formațiuni ale guvernării. Potrivit unor surse relatate de adevarul.ro, ministrului finanțelor i-au fost reproșate de catre PNL, intervențiile nepotrivite în care a discutat despre pericolul suspendării fondurilor, zdruncinarea din temelii a zonei bugetare dar și despre problemele financiare ale României.

De ce sunt nemulțumiți PSD-iștii

Liderii PSD sunt și ei deranjați de atitudinea lui Boloș, în „rechizitoriul“ social-democraților fiind anunțarea unor măsuri înaintea premierului sau victimizarea în ceea ce privește depunerea demisiei și lăsarea Guvernului într-o situație dificilă.

Cel mai plauzibil scenariu, spun surse din PNL, este acela al forțării demisiei lui Boloș începând cu ziua de luni, dat fiind că până spre finalul acestei săptămâni Coaliția așteaptă să vadă dacă e atacat la CCR proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare.

Amendamentul surpriză din Coaliție

Cu privire la amendamentul surpriză apărut în propunerile pentru proiectul de asumare a răspunderii, Boloș susține că nu este parlamentar, nu face amendamente și nici nu răspunde de activitatea secretarului de stat care ar fi propus amendamentul la legea proiectul măsurilor fiscal-bugetare, prin care era desființată obligativitatea contribuției la Pilonul II de pensii.

„Am aflat azi de amendamente. L-am văzut cum l-ați văzut și dumneavostră. Nu răspund eu de activitatea doamnei Pescaru. Nu a fost un amendament oficial. Nu trebuie să dau eu socoteală. E o activitate pe care a desfășurat-o. Dacă ar fi fost oficial, era înregistrat și urma procedura legală. (…) Dacă era un amendament oficial care să producă efecte juridice, mă luam după el”, a declarat ministrul jurnaliștilor.

 

Citeste si ...