Extremiștii din Ungaria îi cer lui Orban să nu îl mai apere pe „criminalul de război Putin”

„Guvernul lui Viktor Orbán vrea ca, criminalul de război Putin să stea la aceeași masă cu victima sa, ucrainenii, și Uniunea Europeană, care vrea să-l aducă la Curtea Internațională de Justiție de la Haga, și cu Statele Unite ale Americii, pentru ca Putin să poată scăpa și să câștige teritorii din Ucraina. Guvernul ungar numește această propunere ticăloasă și absurdă o propunere pro-pace. Facem apel la guvernul Orbán să nu pună un singur membru al parlamentului maghiar – guvern sau opoziție – care a jurat să-și servească țara, într-o situație atât de imposibilă încât dorește ca această poziție să fie adoptată ca propunere de rezoluție în parlamentul ungar. Revocați imediat intenția de a face acest lucru!”, se arată într-un comunicat al formațiunii de extremă dreaptă.

Reprezentanții formațiunii extremiste din țara vecină au mai declarat că vor un guvern normal, care nu servește interesele străine și sărăcește poporul. „Nu vom lăsa țara noastră să fie scoasă din comunitatea europeană”, au concluzionat aceștia. 

Politicienii formațiunii conservatoare afirmă că de câteva săptămâni asistă la „ticăloșia Guvernului Orbán”, „o șaradă pseudo-națională” în care sunt invocate așa zise negocieri „pro-pace” între Rusia și Ucraina.

Citeste si ...