google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Judecătorii CCR nu vor impozitarea pensiilor speciale cu 15%

Judecătorii CCR nu vor impozitarea pensiilor speciale cu 15%. Iată care este argumentul forte al magistraților pentru neimpozitarea pensiilor speciale. 

Magistrații Curții Constituționale a României nu acceptă impozitarea cu 15% a pensiilor speciale. Judecătorii CCR spun că parlamentul trebuie să respecte securitatea financiară a magistraților și că pensiile speciale sunt un drept constituțional. Pe de altă parte magistrații  recunosc faptul că statul are libertatea să taie pensiile speciale, dar dacă o fac, trebuie să o facă pentru toată lumea.

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, spune că legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede, pentru ca întreg textul actului normativ să se încadreze în limitele constituționale.

„Voi convoca Biroul Permanent al Senatului pentru a stabili coordonatele unei sesiuni parlamentare extraordinare, în care vom reexamina această lege și o vom modifica astfel încât să respecte decizia Curții Constituționale.

Vom corecta fără întârziere aspectele semnalate de judecătorii Curții, pentru că de această lege depinde îndeplinirea unui jalon important din Planul Național de Redresare și Reziliență, condiție necesară pentru a accesa fondurile europene.

Trebuie să modificăm urgent legea pensiilor speciale”, a spus Nicolae Ciucă, președintele Senatului. Tot Ciucă pregătește o sesiune extraordinară la Senat ca să modifice legea, iar miza sunt banii din PNRR, relatează Aleph News.

Citeste si ...