google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Zelenski: Zeci de negocieri, planificate pentru a doua jumătate a lunii septembrie

“Astăzi este o zi plină de semnificaţii – ne pregătim pentru o a doua jumătate a lunii septembrie puternică. Puternică în ceea ce priveşte activitatea noastră internaţională cu partenerii şi deciziile pe care le punem în aplicare aici, în Ucraina. Zeci de negocieri au fost deja planificate şi există un program clar de întâlniri. Vor exista, de asemenea, rezultate clare şi specifice”, a spus Zelenski în discursul de sâmbătă.

El a precizat că Ucraina se pregăteşte pentru Forumul Industriilor de Apărare, pe care îl va găzdui în această toamnă. “Interesul pentru forum este foarte mare. Acest lucru reflectă pe deplin puterea şi potenţialul Ucrainei – capacitatea noastră de a ne apăra şi de a ajuta alte ţări să menţină libertatea şi ordinea internaţională… Deja, 86 de companii de apărare de top din întreaga lume – reprezentând 21 de ţări – şi-au confirmat participarea la forum. Îndatorirea noastră este absolut clară – să oferim Ucrainei toate oportunităţile de a produce arme şi muniţii, să oferim tehnologie modernă pentru a avea o protecţie fiabilă împotriva oricărei forme de agresiune. În plus, desigur, să împărtăşim experienţa noastră în domeniul apărării între aliaţi şi parteneri. Lumea trebuie să fie mai puternică decât orice ameninţare la adresa vieţii din partea agresorilor sau a teroriştilor”.

Zelenski le- mulţumit ţărilor care ajută Ucraina.

“Săptămâna aceasta, am făcut progrese semnificative în implementarea acordurilor de apărare existente şi a altor pachete de sprijin. Danemarca – vă mulţumim pentru noul pachet de apărare, care este deja al 12-lea. Echipamente, muniţii şi rachete pentru apărarea noastră aeriană. Germania – vă mulţumim pentru noul lot de ajutor militar. Belgia – se aprobă participarea voastră la pregătirea piloţilor noştri. Vă mulţumim! Norvegia – decizia voastră de a oferi fonduri suplimentare pentru redresarea Ucrainei. Este crucială. Vă mulţumim! Coreea de Sud – vă mulţumim pentru noul acord de sprijin financiar! Statele Unite – noua decizie de sancţiuni pentru a limita capacitatea Rusiei de a se angaja în acţiuni teroriste. Vă mulţumim!”, a spus preşedntele Ucrainei.

El şi-a înccheiat discursul menţionându-i pe războinicii care luptă pentru Ucraina: ŢŞi, bineînţeles, războinicilor noştri. Toate brigăzile şi unităţile aflate în prezent în luptă. Regiunile Harkiv, Doneţk, Luhansk, Zaporizhzhia, Herson. Şi cei care au obţinut deja rezultate importante pentru Ucraina în această săptămână şi cei care, sunt convins, se pregătesc să contribuie la succesul Ucrainei. Vă mulţumesc! Suntem cu toţii mândri de luptătorii noştri şi ne angajăm să ne consolidăm forţele de apărare şi securitate!”

Citeste si ...