google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Ucraina susține că drone rusești au căzut și explodat pe teritoriul României noaptea trecută. MApN infirmă acest lucru

Ministerul român al Apărării Naționale (MApN) a infirmat oficial informațiile transmise de autoritățile de la Kiev, potrivit cărora drone rusești ar fi căzut și s-au detonat pe teritoriu românesc în urma atacurilor de noaptea trecută, din zona Dunării și regiunea Odessa.

Ucraina a transmis informații despre un  nou atac rusesc cu drone, ce a durat trei ore și jumătate. Potrivit anunțului de la Kiev, atacul ar fi avut loc în noaptea de duminică spre luni asupra portului Izmail din regiunea ucraineană Odessa.

Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre.

În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României, se arată într-un comunicat la MApN, preluat de Realitatea.net.

Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate.

Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că aceste atacuri ale Federației Ruse îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și sunt în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar, a transmis Biroul de presă, citat de Realitatea.net. 

Citeste si ...