google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Semnele care anunță miopia. Afecțiunea poate provoca dificultăți la învățare

Potrivit Asociației Americane de Optometrie (AAO), 80% din învățarea unui copil se realizează prin intermediul ochilor, iar miopia (vederea slabă la distanță) este una dintre cele mai comune cauze ale dificultăților de învățare. Astfel, din cauza unei vederi slabe, elevii pot ajunge chiar să rămână în urma colegilor dacă această problemă nu este depistată la timp.

”Dacă un copil nu vede bine la distanță poate avea mari probleme în a urmări lecțiile și de a înțelege materialul prezentat la tablă. În plus, pentru a învăța eficient, un elev trebuie să fie capabil să se concentreze asupra sarcinilor școlare. O vedere slabă la distanță poate duce la oboseală oculară și la dificultate în menținerea atenției pe termen lung. Dacă această problemă nu este detectată și corectată la timp, acest lucru poate afecta în mod semnificativ performanțele școlare ale copilului, explică Dr. Andreea Crețu, medic specialist oftalmolog.

Pentru a evita aceste probleme, specialiștii recomandă un control oftalmologic anual pentru cei mici, mai ales dacă se pregătesc să înceapă școala. „Astfel, părinții ar trebui să cunoască semnele care pot indica o problemă de vedere la copii. Acestea includ dureri de cap, acele gesturi prin care micuții micșorează fanta palpebrală în speranța că vor vedea mai bine, dar și apropierea excesivă a cărții sau a ecranului, sensibilitatea crescută la lumină sau scăderea performanțelor școlare”, adaugă specialistul.

Citeşte întreaga ştire: Semnele care anunță miopia. Afecțiunea poate provoca dificultăți la învățare

Citeste si ...