google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

ȘARPELE care i-a uluit pe cercetători. INCREDIBIL cât de mic este și cât poate să înghită. Pitonii au fost umiliți

Cunoscut sub numele de mâncătorul de ouă (Dasypeltis gansi), acest șarpe african subțire, neveninos, își poate căsca atât de larg gura încât să înghită ouă de păsări care sunt uriașe în raport cu talia reptilei, arată un studiu publicat în Jurnalul de zoologie.

Micul șarpe pare să fie deținătorul recordului mondial la dilatarea maxilarului și a capacității de a înghiți prăzi mult mai mari, a declarat biologul american care a realizat studiul pentru Live Science. „Abilitatea lor este chiar mai mare decât a pitonului birmanez,” șarpele care deține anterior titlul de cel mai mare “înghițitor”.

Prin raportare proporțională la dimensiunile corporale, micul mâncător de ouă poate înghiți prăzi de 3-4 ori mai mari decât rudele sale mai cunoscute. Pentru a ilustra plastic, dacă un piton birmanez, un alt mare înghițitor, poate ingera o căprioară, ca să fie la nivelul mâncătorului de ouă ar trebui să înghită un bou întreg.

Pe de altă parte, autorul studiului a subliniat faptul că micul șarpe este totuși avantajat de faptul că un ou este alunecos și inofensiv, în timp ce prăzile vii au de regulă blană și se zbat în timp ce sunt înghițite.

Citeste si ...