google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Reacţia NATO după incidentul cu resturile de dronă găsite pe teritoriul României – ALERTĂ la cel mai înalt nivel

„Autorităţile române au confirmat că resturi, posibil de la o dronă, au fost găsite pe teritoriul României, în apropierea graniţei cu Ucraina. Autorităţile române investighează incidentul. România a informat aliaţii NATO despre acest incident în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu România”, se spune în declaraţia purtătorului de cuvânt.

„Începând de anul trecut, ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, NATO şi-a sporit semnificativ prezenţa în regiunea Mării Negre”, reaminteşte Dylan White.

„Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România”, transmite NATO.

Klaus Iohannis a avut, miercuri, prima reacție după ce bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României.

„Aș vrea să mă refer la cele mai recente informații cu privire la identificarea unor componente care pot aparține unor drone. Am fost informat în timp real de către Ministerul Apărării cu privire la această descoperire și am solicitat investigarea de urgență și profesionistă a provenienței acestor componente, precum și a momentului și circumstanțelor în care acestea au ajuns pe teritoriul României.

În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale ale României, stat aliat NATO.

Atacurile asupra infrastructurii structurii civile ucrainene, care sunt crime de război, au loc la o distanță foarte mică de granița României. Suntem foarte bine apărați în cadrul NATO. România benefiaciază de garanții de securitate cele mai puternice din istorie”, a spus Klaus Iohannis.

Citeste si ...