google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Primarul din Teleorman care a agresat sexual o minoră, EXCLUS din PNL

PNL susține că are toleranță zero față de astfel de comportamente inacceptabile, așa cum este cazul primarului din județul Teleorman. Partidul se delimitează ferm de orice formă de abuz fizic sau psihic și condamnă astfel de acțiuni.

„Organizația județeană PNL Teleorman va convoca în regim de urgență Biroul Politic Județean în vederea excluderii din partid a primarului comunei Botoroaga, Mihail Cojocaru, reținut pentru agresiune sexuală. Este decizia politică a PNL care, ca întotdeauna, este garantul drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, așa cum prevede Constituția României.

Partidul Național Liberal are toleranță zero pentru astfel de situații, precum cea în care se află primarul din județul Teleorman. Ne delimităm categoric de astfel de comportamente și condamnăm cu fermitate orice formă de abuz fizic sau psihic, în condițiile în care cercetările din ancheta în curs de desfășurare vor dovedi că acuzațiile sunt reale”, a transmis Departamentul de comunicare al PNL Teleorman.

Acuzații grave la adresa unui edil din județul Teleorman. O minoră de 17 ani i-a făcut plângere pentru agresiune sexuală. După  ore întregi de audieri, primarul a fost reținut pentru 24 de ore.

Primarul a fost reținut pentru 24 de ore. Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, brebatul ar mai fi agresat sexual și alte victime, tot minore.

“La data de 18 septembrie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București –  Secția 21 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în executare două mandate de percheziție, la o adresă de domiclilu, precum și la sediul unei instituții, din județul Teleorman, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală.

În fapt, la data de 6 septembrie 2023, Secția 21 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că, la data de 21 august 2023, o minoră, în vârstă de 17 ani, beneficiară a  unui centru de plasament, din Sectorul 6, ar fi fost agresată sexual de un bărbat.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din județul Teleorman.

În urma perchezițiilor efectuate, la data de 18 septembrie 2023, au fost identificate și ridicate mai multe dispozitive electronice. De asemenea, bănuitul a fost depistat și condus la audieri.

Ulterior, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Secția 21 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, au anunțat autoritățile.

Autoritățile au deschis un dosar pentru agresiune sexuală în cazul primarului din Botoroaga, în urma unei sesizări.

Citeste si ...