google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Primarul comunei Chilia Veche, despre moralul localnicilor după prăbușirea dronei rusești: „Nimeni nu vrea să-şi părăsească gospodăria”

Alexandru Timur Ciauş a declarat că seara trecută nu au mai fost bombardamente în apropierea graniţei, dar nimeni nu ştie când se va trage.

“Am fost la oameni să îi întreb, nimeni nu vrea să plece din localitate. Nu se ştie când se va trage, dacă se va trage diseară, mâine, când se va trage. Aseară nu s-a tras. Nimeni nu vrea să îşi părăsească gospodăria”, a afirmat primarul din Chilia Veche pentru news.ro.

El a precizat că au fost identificate spaţii pentru protecţia populaţiei în cazul în care se va impune o evacuare temporară a locuitorilor, dar deocamdată nu a fost luată o asemenea decizie.

Armata Română se blindează cu un „Sistem de război electronic contra obiectelor zburătoare neidentificate”

De asemenea, cetăţenii din Chilia Veche urmează să fie anunţaţi de către reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă de măsurile dispuse la nivel naţional şi judeţean şi cum trebuie să reacţioneze.

Alexandru Timur Ciauş a recunoscut că oamenii sunt agitaţi şi că situaţia nu este una plăcută.

“Toată lumea e agitată. De luni, copiii trebuie să meargă la şcoală. Alarmele sunt noaptea. Situaţia nu este deloc plăcută. Numai noi ştim ce se întâmplă aici”, a adăugat primarul din Chilia Veche.

El a precizat că a solicitat prezenţa unei ambulanţe şi a unei ambarcaţiuni în localitate şi acest lucru a fost realizat, iar cu ajutorul acestora persoanele care au probleme medicale pot fi transportate la o unitate medicală.

“Am solicitat o ambulanţă şi o barcă, pentru cazuri medicale. Ne-au venit deja. Nu am avut până acum. Avem o cooperare foarte bună cu Prefectura, cu toate ministerele”, a mai transmis primarul din Chilia Veche.

El a precizat că localitatea are 1851 de locuitori şi că cei mai mulţi dintre aceştia sunt în vârstă.

Un glonţ a fost găsit într-o gospodărie din Chilia Veche, judeţul Tulcea, iar poliţiştii şi procurorii fac cercetările pentru a stabili cum a ajuns proiectilul acolo.

MOBILIZARE generală după drona găsită la graniță: Măsuri de protecție în zone apropiate de războiul din Ucraina – Decizia CNSU

Citeste si ...