google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Nicolae Ciucă, la Țebea: „România traversează o perioadă în care ura, judecata pripită şi invidia otrăvesc. Aș dori să o ducem unde merită, între marile state ale Europei”

“Astăzi, când comemorăm, la Panteonul Moţilor de la Ţebea, pe unul dintre cele mai puternice simboluri româneşti ale luptei pentru identitatea noastră, mi-aş dori să ne asumăm, împreună, un ţel comun: să ducem România mai în faţă, acolo unde merită, între marile state ale Europei. Este o realitate posibilă. România are şansa să se dezvolte cu viteză. Cu o singură condiţie, să fim noi, românii, mai uniţi. Seriozitatea şi moderaţia în toate va aduce puterea de a reuşi. (…)

Pe de altă parte, este la fel de adevărat că România traversează o perioadă în care ura, judecata pripită și invidia otrăvesc, uneori, gândirea și scindează societatea. Trebuie să scăpăm de aceste tare, dacă vrem să ne dezvoltăm rapid.

De aceea, de ziua comemorării lui Avram Iancu, la Țebea, am spus că soluția ne-a dat-o chiar marele luptător pentru drepturile românilor: patriotismul adevărat, care promovează moderația și atinge cu înțelepciune obiectivele națiunii.

Patrioții adevărați își doresc promovarea identității noastre naționale în lume și construirea unui destin al României în Europa. De aceea, apartenența țării la structurile euro-atlantice este destinul nostru istoric, iar cei ce spun altceva sunt falși patrioți, care nu luptă pentru dezvoltarea României.

Cu gândul la Avram Iancu al cărui testament a fost acela ca neamul său să fie fericit, vă îndemn să iubiți România, să promovați identitatea noastră istorică și împreună să dezvoltăm România în Europa!”, a transmis Nicolae Ciucă.

Citeste si ...