google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Motivul pentru care supermarketurile pun gumă de mestecat și baterii la casele de marcat. Șiretlicurile de marketing, dezvăluite

Dacă ați făcut cumpărături la un supermarket recent, ați observat probabil că există rafturi cu mici lucruri, cum ar fi baterii, guma de mestecat sau bomboane, amplasate strategic în zona casei de marcat. Aceasta nu este o coincidență sau un accident, ci o strategie bine pusă la punct de cele mai multe magazine.

Amenajarea spațiului de vânzare în apropierea casei de marcat cu produse precum guma de mestecat și baterii nu este doar un truc simplu folosit de mai toate magazinele din lume. Acesta este de fapt o tactică bine gândită pentru a spori veniturile și a face față competiției acerbe de pe piață. 

 Astfel, amplasarea acestor produse în zona de la casa de marcat este o metodă strategică de a-i face pe cumpărători să cheltuiască în plus și, astfel, ajută la creșterea afacerii.

Produsele precum gumă de mestecat și baterii sunt adesea uitate sau neglijate de consumatori în timpul cumpărăturilor. În consecință, aceste obiecte sunt plasate strategic în apropierea caselor de marcat, oferind astfel o ultimă oportunitate pentru clienți să cumpere ceva în plus înainte de a părăsi magazinul.

Românii NU știu ce mănâncă: fructele și legumele, tratate cu SUBSTANȚE NOCIVE! Cum ajung produsele la raft

 Este o tactică inteligentă, care este utilizată de multe magazine pentru a stimula vânzările de produse mai mici și de a-și maximiza veniturile.

Acesta este doar unul dintre trucurile folosite de supermarketuri pentru a ne face sa cheltuim mai mult. De la cardurile de fidelizare până la așezarea pe rafturi, de la lipsa ferestrelor către exterior până la schimbare poziției unor produse esențiale, supermarketurile folosesc toate strategiile de manipulare subliminală pentru a neface să petrecem cât mai mult printre rafturi, să cumpărarăm cât mai mult și să revenim cât mai des.

1. Un haos bine aranjat 

Supermarketurile doresc să vă plimbați prin tot magazinul, fiindcă astfel este aproape sigur că veți mai agăța alte câteva produse pe care nu aveați de gând să le luați când ați intrat pe ușă. De aceea, produse esențiale sunt împrăștiate prin tot magazinul, nu toate la un loc.

Cum să evitați Faceți o listă cu tot ce aveți nevoie la începutul magazinului și rămâneți la ea. Ai putea chiar să-ți lași cardul bancar acasă și să aduci doar numerar, obligându-te să te ții de buget. Dacă nu găsiți ceva, cereți ajutor unui membru al personalului.

2. Dimensiunea cărucioarelor

Nu luați, din obișnuință, cel mai mare cărucior. Un coș mai mare stârnește și nevoia de a cumpăra mai mult, pentru a-l umple.

Soluția este evidentă, luați un coș cât mai mic. Sau poate folosiți o sacoșă cu care ați venit de acasă, Dacă folosiți același tip de sacoșă tot timpul, este foarte probabil să cumpărați aceleași produse.

3. Nu priviți doar în fața ochilor.

Una dintre cele mai des folosite metode de a ne face să cumpăram produse la un anumit preț este poziționare lor pe raft la nivel ochilor. De ce? Pentru că suntem obișnuiți să luăm ceea ce avem în fața ochilor, dar și pentru că unor cumpărători, poate vârstnici, le este greu să se aplece, pentru a urmări prețurile de pe rafturile inferioare, unde sunt oferte mai tentante.

Cum să evitați: Caută pe rafturile de jos.

4. Schimbarea frecventă a afișajelor

Deși ar putea exista mai multe motive pentru ca un supermarket să schimbe afișajele și aspectul, scopul final este același; să te plimbi cât mai des în căutarea unui produs.

5. Lipsa ferestrelor spre exterior

Este o strategie mai sublită de manipulare, prin amorțirea percpeției asupra scurgerii timpului petrecut în magazin. Pentru că nu vedem dacă s-a întunecat, de exemplu, sau că s-a înnorat și e pe cale să înceapă ploaia, stăm mai mult timp ăn în magazin. 
Evident, marile magazine vor găsi în permanență noi căi de a-i face pe cleință să cumpere cât mai mult, la fel cum aceștia vor căuta și să se adapteze și, într-un fel sau altul, să profite.

Maghiarii vin în România să facă cumpărături. Cum arată dezastrul economic care îi determină pe vecini să treacă granița și să facă piața la noi

Citeste si ...