google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Klaus Iohannis: „Au fost găsite rămășițe care foarte probabil sunt de dronă. În cazul unor noi dovezi putem să facem următorii pași”

„În situația de război la graniță trebuie să înțelegem că avem o situație fluidă, cum spun experții. Astăzi avem altă situație decât ieri. Toată comunicarea a fost făcută cu bună credință și în baza dovezilor. Nu supozițiilor. MapN m-a informat și sunt convins că de bună credință ca nu există astfel de piese și asta a fost comunicarea. Între timp, situația s-a schimbat, au apărut astfel de piese. Am dispus verificări. Am informat aliații NATO.

Au fost găsite rămășițe care foarte probabil sunt de dronă. În cazul unor noi dovezi putem să facem următorii pași și să comunicăm tot ce se găsește”, a spus Klaus Iohannis, miercuri.

Bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul țării noastre, informație confirmată chiar de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

„Am avut aseară în jurul orei 6 indicii că echipele noastre au identificat resturi care pot fi asociate cu o dronă. S-au făcut lucrurile obișnuite în astfel de cazuri, echipele au luat probele pe care le analizează cu echipamentele avute la dispoziție în cadrul MApN”, a explicat ministrul Apărării.

Demnitarul a menționat că el este cel care i-a spus șefului statului că pe teritoriul României nu au căzut drone rusești, așa cum susțineau ucrainenii.

„Eu i-am furnizat această informatie (șefului statului, n.red.) Când i-am comunicat, m-am bazat pe toate datele puse la dispoziție de colegii din MApN și care duceau la această concluzie. Informarea mea s-a bazat pe ce am avut la dispoziție. Informarea a fost cu bună-credință”, a declarat Angel Tîlvăr.

Citeste si ...