google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Fosta purtătoare de cuvânt a Jandarmilor era purtătoare de DROGURI în poșetă! Procurorii DIICOT au început o anchetă

UPDATE | Surse din Jandarmerie citate de Realitatea PLUS arată că de mult timp tânăra avea un comportament teribilist și ducea o viață opulentă, cu vacante pe Coasta de Azur, iar unii colegi spun că era escortă de lux.
Andreea Cătălina Bumbac fusese adusă în Jandarmerie de către tatăl ei, fost ofițer în Armată.
Tânăra a făcut parte din promoția 2022 și se afla în atenția colegilor de la Brigada de Intervenții, acolo unde a fost purtătoare de cuvânt doar 3 luni.

S-a dat drept purtătoare de cuvânt a Jandarmeriei, dar era doar purtătoare de droguri în poșetă! Ce spune jurista mascaților, prinsă cu droguri și hârtie pentru prizat. 

Andreea Cătălina Bumbac s-a recomandat polițiștilor drept purtătoarea de cuvânt a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române, deși nu mai ocupă acest post și este sublocotenent la departamentul Juridic.

Tânăra care îmbracă uniforma legii tocmai ieșea de la o petrecere de la Palatul Bragadiru. Andreea Bumbac a declarat că o prietenă i-a dat pliculețele să le țină la ea în poșetă. Polițiștii au descoperit și o hârtie rulată, cel mai probabil folosită pentru prizat, notează Avertizori de Integritate care citează Realitatea PLUS.

Andreea Cătălina Bumbac s-a ales cu dosar penal iar prafurile au fost duse în laborator. Procurorii DIICOT au început o anchetă, iar Jandarmeria transmite că va colabora la investigații. În timpul liber, tânăra jandarmeriță ieșea periodic la petreceri. Imediat după ce cazul a ajuns public, jurista mascaților și-a șters toate conturile de pe rețelele sociale și a cerut să își ia concediu de odihnă.

Ce spune Jandarmeria Română

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public legate de femeia jandarm prinsă având asupra sa substanțe interzise la deținere, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei face următoarele precizări:

La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, s-a dispus în regim de urgență ca o comisie de control să verifice toate aspectele legate de conduita profesională a ofițerului, de raporturile de muncă cu ceilalți angajați ai Brigăzii Speciale, pentru a identifica proactiv dacă au existat indicii care ar fi putut arăta un comportament care nu este in concordanță cu conduita și statutul unui cadru militar.

De asemenea, din ordinul comenzii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, s-a dispus începerea procedurii disciplinare prealabile.

La acest moment, ofițerul beneficiază de consiliere psihologică din partea specialiștilor din cadrul unității. În prezent cazul este preluat de reprezentanții BCCO București, în vederea continuării cercetărilor.

Imediat după încheierea verificărilor și comunicarea de către instituțiile abilitate, vom dispune măsurile necesare în conformitate cu legislația în vigoare.

Din păcate, în ciuda eforturilor conjugate ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne de a eradica această situație, acest moment ne arată că inclusiv cei care sunt în poziții de autoritate și responsabilitate, nu sunt imuni la provocările și ispitele societății.

De asemenea, este important să subliniem că Ministerul Afacerilor Interne are capacitatea de a identifica și aborda aceste cazuri, chiar și atunci când implică membri ai propriilor structuri.

Asta demonstrează angajamentul Ministerului pentru integritate și respectarea legii, indiferent de rangul sau poziția persoanei implicate.

Este esențial, totodată, să se respecte confidențialitatea  și drepturile individuale ale persoanei implicate și dreptul acesteia la prezumția de nevinovăție, până la dovedirea în instanță a vinovăției sau nevinovăției sale.

Ne reafirmăm, în mod transparent, așa cum am făcut-o de fiecare dată,  disponibilitatea de a oferi sprijin necondiționat instituțiilor statului român și ori de câte ori ni se vor cere informații care pot elucida astfel de situații, vom pune la dispoziție, în regim de urgență, toate datele solicitate”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Române remis Realitatea PLUS, mai notează Avertizori de Integritate. 

Citeste si ...