google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Drone căzute în România. Oficial al ambasadei Rusiei la București, chemat la MAE ca să dea explicații

Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat sâmbătă de urgență, la MAE, acolo unde secretarul de stat Iulian Fota a transmis „protestul față de violarea spațiului aerian al României”, conform unui comunicat de presă, ca urmare a descoperirii resturilor de dronă lângă granița cu Ucraina.

Citește și: Dronele din Ucraina. MApN face cercetări ca să afle când și cum au ajuns noile resturi în România

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat de urgență sâmbătă, 9 septembrie, la Ministerul Afacerilor Externe, la nivel de secretar de stat. Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul părții române față de violarea spațiului aerian al României urmare identificării pe teritoriul țării noastre, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor fragmente de dronă, similare cu cele utilizate de forțele ruse în cadrul agresiunii împotriva Ucrainei”, potrivit sursei citate.

Citește și: MOBILIZARE generală după drona găsită la graniță: Măsuri de protecție în zone apropiate de războiul din Ucraina – Decizia CNSU

„Totodată, oficialul român a condamnat atacurile sistematice, nejustificate și brutale ale forțelor ruse împotriva populației și infrastructurii civile ucrainene, inclusiv a celei de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România, acestea generând riscuri de securitate pentru cetățenii români din zona de proximitate. Secretarul de stat Iulian Fota a solicitat ferm părții ruse să înceteze acțiunile la adresa populației și a infrastructurii ucrainene, inclusiv a celor care ar amenința în orice fel siguranța și securitatea cetățenilor români din regiune”, a mai transmis MAE.

Citeste si ...