google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Doi bărbați se dădeau drept polițiști și apoi jefuiau turiștii străini

Doi indivizi din Capitală s-au dat drept polițiști pentru a opri turiștii străini în stradă. Sub pretextul unor controale, intenția era de a le fura banii.

Miercuri, 30 august 2023, agenții din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, au surprins în flagrant doi bărbați cu vârstele de 40 și 63 de ani. Ulterior, cei doi au fost reținuți. Cercetările sunt desfășurate într-un caz penal ce vizează acuzații de furt și uzurparea de calități oficiale.

Indivizii au fost reținuți de oamenii legii

Cei doi indivizi au fost reținuți și interogați. În urma cercetărilor extinse, s-a constatat că în data de 16 august 2023, în jurul orei 13:00, în Sectorul 1, unul dintre bărbați s-a prezentat ca turist și, în colaborare cu celălalt bănuit, au înșelat un cetățean străin.

Prin utilizarea unor informații false, au indus în eroare turistul și, profitând de momentul de neatenție, i-au furat 170 de euro și 120 de dolari din portofel.

Pe baza dovezilor adunate, cei doi suspecți au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore și vor fi prezentanți în fața judecătorilor pentru o propunere conform legii.

De asemenea, echipa de investigații a Serviciului de Investigații Criminale din Sectorul 1 continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în legătură cu suspiciunile de comitere a infracțiunilor de furt și uzurpare de calități oficiale, potrivit stiripesurse.

 

Citeste si ...