google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

DEZASTRU în restaurantele din Sibiu – Preşedinte ANPC: „Este de neimaginat cum, în cea mai circulată zonă, pot exista astfel de abateri”

Zeci de restaurante au fost luate la control de către mai multe echipe mixte de control ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Nici o locație din centrul Sibiului nu a scăpat nesancționată, iar mai multe dintre ele au fost închise temporar.

ANPC a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că în zilele de luni şi marţi, comisarii instituţiei au desfăşurat o amplă acţiune de control în judeţul Sibiu. 

”Situaţiile cu care ne-am confruntat la Sibiu, din păcate, arată două direcţii clar greşite. Pe deoparte, operatorii economici nu înţeleg să respecte actele normative în vigoare, pe de altă parte, colegii noştri au desfăşurat, până acum, acţiuni de control superficiale care nu au ajutat nici consumatorul, nici activitatea comercială a celui verificat. Este de neimaginat cum, în cea mai circulată zona a Sibiului, pot exista astfel de abateri cu un potenţial ridicat de pericol la siguranţa consumatorilor. Sper că acest semnal va schimba fundamental în bine activitatea colegilor noştri”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Locaţiile sancţionate cu oprire temporară a prestării de servicii au fost:

La Turn Sibiu SRL – ”La Turn”

Coffee & Beverage SRL – ”The Refresh”

BGB Service & Invest SRL – Restaurant ”Crama Sibiană”

United Cuisine SRL

Sibienii La Taifas SRL

Bama Flex SRL

Landfield Catering SRL – Restaurant ”Weidner”

Natural Autentic Design SRL – Bistro ”Naturo Healthy Food”

Alteco SRL – Vila ”Casa Weidner”

Meron Grande SRL

Mirand Catering SRL

Pampu Sebastian PFA

Palace Dumbrava SRL

Mirand Catering SRL

Pampu Sebastian PFA

Palace Dumbrava SRL

Buechercafe SRL

PFA Chiper Dorina

Bamt Group SRL

Viena Cafe SRL

Columbus Operational SRL

BLISS SRL – ”Super Mama”

Nik & Kami Invest SRL 

Development SRL – ”Fisher & Wine”

Pritax invest SRL – Restaurant ”Fain”

Tinervis Group SRL

No Stres Vap SRL 

Expertarom Food Ingredients SRL – ”Culinarte”

Company Consult SRL –  Restaurant ”Lyra”

Juventus SRL – Restaurant ”Casa Frieda”

II Vilău Mihaela Florentina – magazin 

Best Management & Development SRL – Bistro-Pescaria ”Fish & Wine”

Company Consult SRL

Principalele nereguli găsite în urma controlului au fost: utilizarea, în cadrul blocului alimentar, a unor echipamente neigienizate; comercializarea/folosirea unor legume şi fructe modificate organoleptic;   comercializarea/folosirea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită;  utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale; expunerea la comercializare a unor produse alimentare neetichetate.

De asemenea, alte nereguli au fost: folosirea unor cântare fără verificare metrologică;  existenţa pavimentului neigienizat;  depozitarea neconformă a produselor alimentare; lipsa graficului de schimb ulei, pentru baia de prăjire; lipsa informaţiilor referitoare la ingredient, cantităţile acestora şi substanţele alergene din lista meniu.

ANPC a dat în urma neregulilor amenzi în valoare de 1,25 milioane de lei. De asemenea, a oprit temporar de la comercializare produse cu abateri de informare în valoare de peste 250.000 de lei şi a oprit definitiv produse neconforme de peste 100.000 de lei.

Totodată, 33 de operatori economici au fost închişi temporar până la remedierea deficienţelor.

Citeste si ...