Cristian Seidler: Guvernul României a minţit şi a comunicat date incomplete Băncii Mondiale pentru a salva pensiile speciale

„Banca Mondială a primit de la Guvernul României informaţia cum că România nu colectează sistematic informaţii privind salarizarea militarilor. Asta e o minciună gogonată, pretext ca salariile militarilor din întreaga carieră să nu poată constitui bază de calcul pentru pensie. Referitor la salarizarea militarilor activi, Guvernul României a transmis doar 2,5% din aceste salarii Băncii Mondiale, dar i-a cerut să facă o simulare a impactului bugetar. Cât despre analiza pe pensiile magistraţilor, Banca Mondială nu a primit nicio informaţie de la Guvernul României referitoare la salarizarea procurorilor. Cu alte cuvinte, Guvernul României a minţit consultantul plătit din bani publici şi a furnizat informaţii parţiale privind categoriile beneficiare de pensii speciale”, precizează Cristian Seidler.

„Am citit raportul integral al Băncii Mondiale referitor la pensiile de serviciu şi concluzia este clară: raportul Băncii Mondiale demască intenţia Guvernului PSD-PNL de a salva pensiile speciale. Ne este foarte clar că intenţia Ministerului Muncii şi, deci, a Guvernului României este de a NU trece pensiile pe contributivitate, aşa cum cere Jalonul 215 din PNRR. Guvernul României este dispus să piardă banii din PNRR de dragul salvării pensiilor speciale. Banca Mondială arată foarte clar că Guvernul României a minţit în mod repetat şi i-a transmis informaţii parţiale”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

Citeste si ...