google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Cele 7 simptome ale cancerului de col uterin. Sunt subtile, dar foarte grave

Sângerare vaginală anormală

Unul dintre cele mai comune semne ale cancerului de col uterin este sângerarea vaginală anormală, care poate să apară între două menstruații, după actul sexual sau după menopauza. Sângerarea poate fi mai abundență decât de obicei și poate include sângerare cu aspect anormal, cum ar fi sânge închis la culoare sau cu cheaguri.

Sângerările spontane sau după o examinare pelvina sau menstruații mai abundente decât de obicei ar putea fi, de asemenea, simptome ale unor cancere ginecologice, cum ar fi cancerul de col uterin”, explică Milanova.

Secreții vaginale neobișnuite

Secrețiile vaginale pot deveni mai abundente, mai groase sau pot avea culoare și miros neobișnuite în cazul femeilor care dezvoltă cancer de col uterin. Acestea pot fi semne ale unor modificări ale celulelor cervicale.

„Scurgerile roz sau roșiatice sunt un indiciu și ar trebui să fie un motiv pentru o vizită la ginecolog”, explică Milanova.

Disconfort sau durere pelvina

O senzație de disconfort sau durere în zona pelvina, inclusiv în timpul actului sexual, poate indică prezența unei probleme în colul uterin. Aceste simptome pot varia în intensitate și pot fi cauzate de inflamații sau de creșterea țesuturilor anormale.

Durere în timpul urinării sau scaunului

Uneori, cancerul de col uterin poate exercită presiune asupra vezicii urinare sau a intestinelor, provocând durere sau disconfort în timpul urinării sau scaunului.

Pierdere inexplicabilă în greutate

Pierderea semnificativă în greutate în absența unei diete sau exerciții fizice susținute poate fi un semn al cancerului de col uterin. Potrivit medicului, tumorile cervicale produc mici proteine numite citokine. Unele dintre aceste proteine pot suprimă poftă de mâncare și pot provoca modificări ale metabolismului, ceea ce duce la descompunerea grăsimilor într-un ritm mai mare decât în mod normal.

Oboseală excesivă

Cancerul de col uterin poate cauza oboseală cronică și senzații de slăbiciune. Acest simptom poate fi adesea atribuit altor cauze, dar în contextul altor semne, poate fi un indiciu important.

SURSA

Citeste si ...