google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Ce se întâmplă dacă faci baie la picioare cu bicarbonat de sodiu

Pentru a face baia cu bicarbonat de sodiu, trebuie sa pregatesti o cada cu apa calduta, suficienta pentru a acoperi picioarele. Turnati o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu in apa si amestecati pana cand se dizolva complet. Picioarele trebuie sa fie tinute in apa timp de aproximativ 20 de minute pentru a obtine efectele dorite.

Dar ce se intampla cu adevarat in corpul tau cand faci baie la picioare cu bicarbonat de sodiu? Sa aruncam o privire la cateva dintre efectele sale benefice:

1. Reduce inflamatiile

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii. Hidroterapia cu bicarbonat de sodiu poate ajuta la calmarea inflamatiilor la nivelul picioarelor si la reducerea durerilor de articulatii si musculare. 

2. Exfoliaza pielea

Bicarbonatul de sodiu poate fi un agent exfoliant excelent pentru pielea uscata si aspra de pe talpi. Acesta ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii si la cresterea productiei de colagen, ceea ce poate imbunatati aspectul si textura pielii tale.

Cum îndepărtezi petele de pe haine? Ingredientul banal care redă albul imaculat

3. Combate mirosul neplacut

Datorita proprietatilor sale alcaline, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la neutralizarea mirosurilor neplacute si la prevenirea infectiilor fungice. Frecventarea cu regularitate a baii cu bicarbonat de sodiu poate ajuta la mentinerea picioarelor curate si mirositoare.

4. Detoxifica organismul

Hidroterapia cu bicarbonat de sodiu poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin urina sau transpiratie. Acesta poate ajuta la curatarea glandelor sudoripare si la imbunatatirea circulatiei sangelui la nivelul picioarelor.

5. Relaxeaza simturile

Hidroterapia cu bicarbonat de sodiu poate ajuta la relaxarea sistemului nervos si la reducerea stresului. Acesta poate ajuta la inducerea somnului si la imbunatatirea calitatii somnului datorita efectelor sale calmante.

Prin urmare, baile cu bicarbonat de sodiu la picioare sunt o modalitate economica si eficienta de a reduce inflamatiile, de a exfolia pielea, de a preveni mirosurile neplacute si de a detoxifia organismul. Prin adaugarea unei astfel de proceduri in rutina ta zilnica, vei constata o imbunatatire semnificativa a starii tale de sanatate si a relaxarii mentale si fizice.

Oțetul, aliatul absolut pentru piele. Cum să-l folosești pentru a scăpa de riduri și de pete

Citeste si ...