google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Care este cel mai lung cuvânt din Biblie. Câte litere are și ce anume semnifică?

Probabil că ai acasă Biblia sau, dacă nu, cu siguranţă ai văzut-o la altcineva. Nu există credincios care să nu o fi citit-o, dar ce este ea, de fapt? Ei bine, Biblia este o carte uriașă, împărțită în două părți, numite de creștini testamente.

La rândul lor, aceste două testamente sunt împărțite în nu mai puțin de 66 de cărți. Însă, cei care doresc să înțeleagă cu adevărat credința trebuie să parcurgă fiecare pagină a Bibliei.

Multe persoane au citit-o deja, dar cel mai probabil foarte puține dintre ele își mai amintesc de cuvântul format din 16 litere, care este, de fapt, un nume. Mai exact, Maherșalalhașbaz (Isaia 8:3). Această persoană a fost fiul profetului Isaia.

Cine a fost Maherșalalhașbaz

Numele Maherșalalhașbaz înseamnă ”rapid este prada, iute este prada” și apare doar de câteva ori în Biblie, mai exact în Vechiul Testament. Acest personaj a fost fiul profetului Isaia, așa cum am precizat și mai sus.

Numirea fiului lui Isaia Maherșalalhașbaz a fost un act profetic, care semnifică iminenta invazie a dușmanilor lui Israel, asirienii, și jefuirea bogățiilor lor.

Această prădare va veni rapid, așa cum sugerează și numele, și va servi drept simbol al judecății lui Dumnezeu împotriva națiunilor necredincioase ale lui Israel și Iuda.

Povestea lui Maherșalalhașbaz se desfășoară, oferind un mesaj puternic despre judecata lui Dumnezeu și eventuala răscumpărare a poporului Său, potrivit viralbeliever.com.

Curiozități despre Biblie

  • A fost tradusă în 670 de limbi
  • Țara care produce cele mai multe Biblii este China
  • Biblia nu-l descrie pe Iisus
  • Întâmplările din Biblie au loc pe trei continente: Asia, Africa și Europa.
  • Adevăratul număr al diavolului nu este 666, ci 616. 

SURSA

Citeste si ...