google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Alertă de antrax în județul Mureș. Trei bărbaţi au fost internaţi

”În data de 21.08.2023 Direcţia de Sănătate Publică Mureş a fost informată telefonic, de personalul de specialitate al Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, cu privire suspiciunea de infecţie cu Bacillus anthracis a trei persoane de sex masculin”, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, DSP Mureş.

Astfel, din cei trei bărbaţi consideraţi suspecţi, doi au fost internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, iar celălalt la Spitalul Clinic Judeţean Mureş.

”Examenul bacteriologic din fragmentul bioptic tegumentar prelevat la momentul respectiv nu a confirmat infecţia cu Bacillus anthracis. Pentru investigaţii suplimentare au fost recoltate şi trimise probe biologice la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino Bucureşti, unde rezultatele examenului RT-PCR al fragmentului bioptic prelevat de la primele 2 cazuri suspecte au fost pozitive, confirmând prezenţa Bacillus anthracis. Examinările bacteriologice şi serologice au prezentat rezultat negativ. Infecţia cu agentul etiologic a fost una locală, la nivel tegumentar, fără diseminare sistemică. Evoluţia clinică este bună, toate cele 3 cazuri fiind externate”, a precizat sursa citată.

Astfel, s-a stabilit că cei doi bărbaţi au participat la sacrificarea şi tranşarea unei bovine. Rezultatul probelor prelevate şi transmise pentru examinare Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a fost pozitiv.

”Pe lângă cele 3 cazuri menţionate mai sus, în decursul anchetei epidemiologice au mai fost identificate alte 20 persoane care deţineau carne sau produse din carne provenind de la animalul respectiv. Toate aceste persoane au fost supravegheate medical şi până în prezent nu prezintă simptome de îmbolnăvire”, a mai arătat DSP Mureş.

Citeste si ...