google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

A venit canicula, ce alimente mănânc? Iată care sunt cele 10 pe care le recomandă specialiștii

1. Ouă fierte

Ouăle fierte (și răcite) sunt ideal de consumat atunci când ne este foarte cald, fiind o sursă importantă de proteine. Se pot servi simple, cu puțină sare deasupra.

2. Smoothie

Această este cea mai simplă metodă de a oferi organismului o varietate de vitamine și minerale. În plus, smoothie-urile sunt ideale pentru a ne răcori!

3. Struguri congelați

Strugurii congelați reprezintă o gustare grozavă și răcoritoare. Puteți adaugă boabele de struguri diferitelor băuturi sau deserturi.

4. Mâncăruri reci cu tăiței

Aceste preparate sunt numai bune de luat la pachet la birou, pregătindu-se foarte ușor. 

5. Înghețată

Cu toate că înghețată nu are o valoare nutriționala importantă, nu are cum să lipsească din meniul nostru de vara, fiind una dintre cele mai bune metode de a ne răcori.

6. Apă

Apă ne ajută să ne menținem organismul hidratat și să ne răcorim, ajutând la amânarea senzației de foame până când organismul va fi pregătit să consume o masă consistentă.

7. Mâncăruri picante

Există persoane pe care mâncărurile picante le ajută să se răcorească în zilele caniculare. Cum este posibil? Ei bine, mâncărurile picante determina organismul să transpire, ceea ce îl ajută să se răcorească mai repede.

8. Pepene

Pepenele conține o cantitate foarte mare de apă ce ne ajută să ne hidratăm și să facem față mai ușor căldurii de afară.

9. Pachetele de primăvară

Pachețelele de primăvară se fac ușor și sunt perfecte pentru zilele în care nu vrei să stai prea mult timp în bucătărie. Adăugați o sursă de proteine și gata masă!

10. Caise

Sursă importantă de beta caroten și vitamine, caisele ne protejează organismul de razele ultraviolete și ne ajută să avem o piele frumoasă și sănătoasă.

Citeste si ...