google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Primarul Ciucu cere Metrorex redenumirea a două stații de metrou. Care este motivul

Primarul Ciucu cere Metrorex redenumirea a două stații de metrou. Edilul spune că acestea sunt inversate și crede că cei care le-au proiectat erau beți.

La scurt timp după anunțul controversat al Metrorex, conform căruia Consiliul de Administrație a votat ca stația de metrou „Timpuri Noi” să se redenumească „Octavian Udriște”, primarul sectorului 6 al Capitalei a venit cu o nouă propunere.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Ciprian Ciucu cere Metrotrex schimbarea denumirii a două stații de metrou de pe cea mai nouă magistrală dată în folosință, și anume M5 – Drumul Taberei.

Primarul a explicat că s-a produs o greșeală în momentul în care au fost denumite stațiile „C. Brâncuși” și „Valea Ialomiței”. Acestea au fost inversate, astfel că stația Valea Ialomiței se află în Cartierul Brâncuși, iar stația C. Brâncuși se află în Cartierul Valea Ialomiței.

Drept urmare, primarul  S6 le-a trimis o scrisoare celor de la Metrorex prin care le solicită să rezolve această problemă și să redenumească stațiile în momentul în care vor schimba semnalistica cu liniile din rețeaua de metrou. Adică atunci când va fi schimbată denumirea stației „Timpuri Noi”.

Ironic la adresa celor de la Metrorex, Ciucu mai dă de înțeles că aceștia ar fi fost beți când au proiectat stațiile de metrou în cauză.

În urma anunțului Metrorex de a redenumi stația de metrou „Timpuri Noi”, locuitorii din cartierele Tineretului și Timpuri Noi s-au revoltat și au lansat o petiție pentru ca stația să-și păstreze denumirea.

Citește și: https://monitoruldebucuresti.ro/social/petitie-pentru-ca-statia-de-metrou-timpuri-noi-sa-si-pastreze-numele/

 

Citeste si ...