Cicloanele care traversează Europa ajung și în România – Ce urmează după zilele anormal de călduroase

Această vreme capricioasă este pusă pe seama mai multor cicloane care vor traversa nordul Europei în perioada următoare.  Vremea rea va aduce ploi și ninsori în majoritatea țărilor europene, iar România nu scapă de aceste fenomene.

„De marți vremea va intra într-un proces de încălzire. Se va resimți în toate regiunile. Temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această dată și vorbim de peste 10 grade Celsius în toată țara, până la 17-18 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, în condițiile în care precipitațiile vor traversa teritoriul țării noastre mai ales de marți, dinspre vest către est, însă nu vor fi pe arii extinse, în general slabe cantitativ”, a explicat meteorologul Alina Șerban.

În prima parte a săptămânii, aerul se va menține rece la altitudini de peste 1200 m, iar, local, vor fi intervale cu lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase, mai ales în Transilvania și Maramureș, în primele ore ale zilei de marți. 

Și în Capitală va fi vreme mai caldă decât în mod normal, chiar dacă vor fi variații termice de la o zi la cealaltă.

Marți, 7 martie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor crește față de intervalul anterior, astfel încât cele diurne se vor situa cu mult peste normele perioadei în sud și est.

„Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice, unde local și temporar va ploua, iar la munte se vor semnala precipitații mixte. În restul teritoriului vor fi înnorări trecătoare, iar ploile vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 și 6 grade Celsius. Pe areale mici va fi ceață”, anunță ANM. 

Citeste si ...